Okolo Kalifornie: Premiéra v kalendári World Tour so Saganom a Mt. Baldy

Okolo Kalifornie

zdroj: twitter.com/amgentoc

Organizátori pretekov Amgen Tour of California oznámili, že sa v nasledujúcom ročníku zúčastní hviezda najväčšieho kalibru – Peter Sagan. Podujatie okolo Kalifornie sa prvýkrát zaradí do kalendára World Tour. UCI „povýšila“ celkom 10 pretekov do elitnej kategórie. V nich však požaduje štart minimálne 10 World Tour tímov. Okrem štartú nášho cyklistu organizátori oznámili návrat legendárneho stúpania na Mt. Baldy a 12 miest, ktoré budú hosťovať preteky.

Medzi spomínané mestá patria Modesto, San Jose, Pismo Beach, Morro Bay, Santa Barbara, Santa Clarita, Ontario, Mt. Baldy, Big Bear Lake a Mountain High. Preteky odštartujú 14. mája v Sacramente a končiť budú 20. mája v Pasadene. Ženská edícia začne 11. mája v South Lake Tahoe a skončí 14. mája v Sacramente.

Čo nový ročník okolo Kalifornie prinesie?

Momentálne si nikto nevie predstaviť lepšie spojenie ako Amgen Tour of California a Peter Sagan. Slovák má na konte rekordných 15 víťazných etáp. V roku 2015 sa dokonca tešil z celkového triumfu, keď zvládol i legendu Mt. Baldy v boji o celkový vavrín. Rodák zo Žiliny síce v sezóne 2017 oblečie nové tímové farby, no na Kaliforniu nedá dopustiť a prisľúbil už účasť.

Pre oficiálné stránky pretekov povedal:

„Preteky okolo Kalifornie sú mojou každoročnou prioritou. Okrem krásnych scenérii je trasa každoročne náročna a dokáže dostať z jazdcov to najlepšie. Neskutoční fanúšikovia robia pre mňa tento podnik nezabudnuteľným.“

Prehľad etáp pretekov okolo Kalifornie:

DeňŠtartCieľTyp
Nedeľa, 14.5.2017SacramentoSacramentoOkruh
Pondelok, 15.5.2017ModestoSan JoseHorská
Utorok, 16.5.2017Pismo BeachMorro BayRovinatá
Streda, 17.5.2017Santa BarbaraSanta ClaritaRovinatá
Štvrtok, 18.5.2017OntarioMt. BaldyHorská
Piatok, 19.5.2017Big Bear LakeBig Bear LakeČasovka
Sobota, 20.5.2017Mountain HighPasadenaHorská

 


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár