Okolo Kalifornie preview: Trojica Slovákov na čele so Saganom zabojuje o vylepšenie rekordu

zdroj: twitter.com/amgentoc

V nedeľu sa začínajú ďalšie World Tour preteky – Okolo Kalifornie. Na štart sa postaví i rekordér Peter Sagan (BOH). Ten tu celkovo vyhral už 16 etáp a v roku 2015 si dokonca pripísal celkový triumf. Slovák si po nevydarenej klasikárskej sezóne oddychol a v Kalifornii je ideálna príležitosť k nájdeniu stratenej formy. Organizátori pripravili 1 200 kilometrov, ktoré jazdci zdolajú v siedmich etapách. Pelotón svoju púť začne v Sacramente a ukončí ju v Pasadene. Počas tejto trasy zavíta do miest ako Rancho Cordova, South Lake Tahoe, Stockton, Morgan Hill, Laguna Seca Raceway, Morro Bay, Pismo Beach, Ventura, Ontario, Mt. Baldy a Santa Clarita.

Na štart sa postaví 13 tímov z elitnej kategórie Wolrd Tour a 5 prokontinentálych tímov. Štartové pole doplní národný tím Ameriky. Na pretekoch sa neobjaví obhajca prvenstva Egan Bernal (:ins:). Mladý Kolumbíjčan chcel skúsiť Giro, no osud to chcel inak, keď si počas tréning zlomil kľúčnu kosť. Nechýba však víťaz z roku 2015 – Peter Sagan (BOH). Bora posiela okrem neho i Erika Bašku (BOH), Daniela Ossa (BOH), Maxa Schachmanna (BOH) či Juraja Sagana (BOH). Tourminátor bude mať určite svoju príležitosť v etape číslo jedna, tri, päť a sedem. Pole šprintérov prišlo o Marcela Kittela (:kat:), ktorý sa rozhodol dočasne ukončiť kariéru. Petrovi tak v boji o šprintérske etapy ostanú súperi ako Mark Cavendish (:ddd:), Nacer Bouhanni (Cofidis), Fabio Jakobsen (:dqt:), John Degenkolb (:tfr:) a Jasper Philipsen (:uae:).

Etapy

1 – Sacramento › Sacramento, 143 km

2 – Rancho Cordova › South Lake Tahoe, 194 km

3 – Stockton › Morgan Hill, 207 km

4 – Raceway Laguna Seca › Morro Bay, 222 km

5 – Pismo Beach › Ventura, 218 km

6 – Ontario › Mount Baldy, 127 km

7 – Santa Clarita › Pasadena, 141 km

Favoriti

V boji o celkové prvenstvo určite uvidíme víťaza z roku 2017 – George Bennetta (:tjb:). Novozélanďan sa vracia do Kalifornie po ročnej odmlke. Dvakrát druhý Rohan Dennis (:bmt:) skúsi prelomiť prekliatie druhých miest. Do slnečnej časti Ameriky prvýkrát zamieri i Richie Porte (:tfr:). Tasmánec zatiaľ v novom tíme veľa vody nenamútil, no horúce podmienky by mu mohli sedieť viac než dobre. Podobný osud má i Tejay Van Garderen (:efd:). Američana sme poriadne nevideli pretekať v nových farbách Education First. Bude mať k sebe veľmi silhého Rigoberta Urana (:efd:) a preto ho radíme k favoritom.

Trasa

Zdroj: amgentourofcalifornia.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár