Okolo Kalifornie: Rekordér Sagan potvrdil účasť i tento rok

Okolo Kalifornie 2018
Sagan

zdroj: twitter.com/AmgenTOC

Organizátori pretekov Okolo Kalifornie nedávno potvrdili účasť rekordéra pretekov Petra Sagana (BOH) v tohtoročnej edícii. Najväčšiu konkurenciu mu budú robiť Mark Cavendish (:ddd:) a Marcel Kittel (:kat:). Podujatie sa bude konať od 13. do 19. mája 2018 v Kalifornii. Začiatok bude na známej Long Beach a finišovať sa bude v Sacramente. Na jazdcov čaká viac ako 1 000 kilometrov v 7 etapách. Tourminátor drží rekord v zisku etapových víťazstiev, na konte ich má 16. Bodovaciu súťaž náš reprezentant ovládol celkom už 7-krát a tak má oprávnene prezývku kráľ Kalifornie.

Ženská edícia pretekov Okolo Kalifornie sa uskutoční od 17. do 19. mája 2018. Na jemnejšie polovičky čakajú tri etapy a 300 kilometrov.

„Pripraviť sa na Tour de France skvelými výsledkami na pretekoch Okolo Kalifornie je vždy dôležitý cieľ. Tieto preteky sú jedné z najobľúbenejších v mojom kalendári. Teším sa tu každý rok. Je tu skvelá atmosféra, nádherná scenéria a výborná konkurencia. Veľmi sa teším a dúfam, že posuniem svoj rekord zase o niečo ďalej,“ povedal Sagan pre oficiálne stránky podniku.

Okolo Kalifornie

zdroj: amgentourofcalifornia.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár