Okolo Katalánska: De Gendt sa po úžasnom výkone dostáva na čelo pretekov

Okolo Katalánska 2018

zdroj: twitter.com/hlnsport

Druhé najslávnejšie španielske preteky Okolo Katalánska nám dnes priniesli tretiu etapu. Trasa merala 153 kilometrov a obsahovala dve kategorizované stúpania. 13,5 kilometra pred koncom to bol kopec druhej kategórie a nasledovalo menšie stúpanie do mestečka Camprodón. Toto bola iba okresaná verzia pôvodnej trate. Kvôli nesplneným bezpečnostným podmienkam sa ubralo o 3300 nastúpaných výškových metrov. Pôvodná kráľovská etapa sa tak zmenila na kratšiu a menej náročnú časť etapového závodu.

Tempo bolo dosť pomalé. Pelotón ťahal tím Movistar s priebežným lídrom Alejandrom Valverdem (MOV). Z pôvodoného úniku ostal do záverečnej časti etapy len Thomas De Gendt (:lts:). Známy špecialista na úniky dnes vyhral obidve vrchárske a šprintérske prémie a obliekol sa do dresu pre najlepšieho vrchára. Po záverečnom kopci bol stále na čele De Gendt. Z pelotónu sa odtrhla skupina v zložení: Nairo Quintana (MOV), Thibaut Pinot (FDJ), Simon Yates (:mts:) a Mathias Frank (:alm:) . Pre Quintanu to bola príležitosť predbehnúť svojho tímového kolegu Valverdeho a dostať sa na priebežnú prvú pozíciu v celkovej klasifikácii.

Belgičan De Gendt dnes vyskúšal odvážnu sólovú jazdu a vyšla mu. Po heroickom výkone vyhral etapu. Nedokázala ho dohnať ani štvorica, ktorá kvalitu na skrátenie náskoku jazdca Lotto-Soudal jednoznačne mala. Dnešný víťaz sa po skvelom výkone dostáva na čelo generálnej klasifikácie. 31-ročný Belgičan nastúpi do zajtrajšej etapy s 23-sekundovým náskom pred Valverdem, ktorý dokázal zmenšiť náskok druhej skupinky.

Tesne pred cieľom sa odohral pád, v ktorom sa na zem dostal aj Adam Yates (:mts:).

 

Záver etapy:

Zmenený profil 3. etapy:

zdroj: procyclingstats

Výsledky 3. etapy:

1.Thomas De Gendt (Bel):lts:4:14:48
2.Simon Yates (GBr):mts: 0:00:20
3.Thibaut Pinot (Fra)FDJ
4.Mathias Frank (Swi):alm:
5.Nairo Quintana (Col)MOV
6.Giovanni Visconti (Ita):bmt:
7.Maximilian Schachmann (Ger):qst:
8.Egan Bernal (Col):sky:
9.Matej Mohoric (Slo):bmt:
10.Bob Jungels (Lux):qst:

Celkové poradie Okolo Katalánska:

1.Thomas De Gendt (Bel):lts:12:34:54
2.Alejandro Valverde (Spa)MOV0:00:23
3.Daryl Impey (RSA):mts:0:00:23
4.Simon Yates (GBr):mts:
5.Thibaut Pinot (Fra)FDJ0:00:31
6.Jay McCarthy (Aus)BOH0:00:33
7.Nairo Quintana (Col)MOV 0:00:35
8.Matej Mohoric (Slo):bmt:
9.Bob Jungels (Lux):qst:
10.Eduard Prades Reverter (Spa)Euskadi


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár