Okolo Lombardie: Fantastické preteky ovládol rodák z Kolumbie

Okolo Lombardie

zdroj: twitter.com/il_lombardia

Historický zápis má za sebou Esteban Chaves (:obe:). Stal sa prvým Kolumbíjčanom, ktorý ovládol preteky okolo Lombardie. Pre rodáka z Bogoty je výhra v Bergame špeciálna, pretože dva roky v spomínanom meste žil a začala tu jeho profesionálna kariéra. Všetko sa rozhodlo na poslednom stúpaní pred finišom. V úniku bola silná štvorica – Bardet, Chaves, Rosa, Urán. Kým Francúz Bardet odpadol, tak trojica ukážkovo spolupracovala a bolo jasné, že triumf si vezme Kolumbíjčan alebo Talian. Rosa (AST) to skúšal a bol veľmi aktívny, no nepodarilo sa mu uniknúť a muselo sa rozhodnúť špurtom. Kým sa Urán (:cdt:) sústredil na Chavesa, tak Rosa zabral a vyšpurtoval ako prvý. Urán jemne zaváhal a nezachytil Taliana včas, o niečo lepšie na tom bol Chaves a tesne dokázal talianského jazdca predskočiť a ovládnuť slávne preteky okolo Lombardie.

Šťastný víťaz po pretekoch povedal:

„Je to neuveriteľné. Neverím, že som vyhral Lombardiu. V Bergame som začal svoju World Tour kariéru, žil som tu dva roky. Je to ohromné. Ďakujem tímu, ktorý pre mňa pracoval. Som šťastný a hrdý na svoj tím.“

Na pretekoch neštartovali Slováci. Peter Sagan (:tcs:) si ale vďaka neúčasti Naira Quintanu zabezpečil výhru v UCI World Tour renkingu.

Najdôležitejšie momenty:

Konečné poradie:

1.Esteban Chaves (Col):obe:06:26:36
2.Diego Rosa (Ita)AST
3.Rigoberto Uran (Col):cdt:
4.Romain Bardet (Fra):alm:00:00:06
5.Davide Villella (Ita):cdt:00:01:19
6.Alejandro Valverde (Spa)MOV00:01:24
7.Robert Gesink (Ned):lot:
8.Warren Barguil (Fra):tga:
9.Alessandro De Marchi (Ita):bmc:
10.Pierre-Roger Latour (Fra):alm:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár