Okolo Poľska: Kwiatkowski vyhral prvú horskú etapu

Okolo Poľska 2018

zdroj: twitter.com/kwiato

Dnes sa konala štvrtá etapa pretekov Okolo Poľska. Najdlhšia etapa merala 179 km, štartovala v Jaworznu a končila v lyžiarskom stredisku Szczyrk. Obsahovala štyri stúpania prvej kategórie a finišovalo sa na krátkom stúpaní.

Etapu vyhral domáci favorit Michal Kwiatkowski (:sky:) po skvelej práci svojho tímu Sky. Druhý došiel obhajca minuloročného víťazstva Dylan Teuns (:bmc:). Poliak si etapový triumf zaistil po útoku v poslednej zatáčke. Tretí skončil George Bennett (:lot:). Ten nestačil na čelnú dvojicu. Úradujúci poľský majster Kwiatkowski sa dostal do čela celkovej klasifikácie, pred Belgičanom Teunsom vedie o osem sekúnd.

Tím Sky v nasadil tvrdé tempo, po poslednom klasifikovanom kopci pohltil únik a pripravil výbornú pozíciu svojmu lídrovi. V samom závere ostal na pomoc iba Sergio Henao (:sky:). Dobre si postrážil pokus Richarda Carapaza (MOV) alebo Enrica Gasparotta (:bmt:). 300 metrov pred cieľom zaútočil Teuns, na neho sa zavesil Kwiatkowski a počakl si na rozhodujúci atak. Poliak zaznamenal prvé víťazstvo z domácich pretekov.

Na čelo vrchárskej klasifikácie sa dostal jazdec domáceho celku CCC Sprandi Polkowice Slovinec Jan Tratnik. Ten sa zúčastnil úniku dňa a vytvoril si 16-bodový náskok pred druhým mužom horskej súťaže, Marekom Rutkiewiczom z poľského výberu. Šprintérsku súťaž vedie víťaz včerajšej etapy Alvaro Hodeg (:qst:).

Dojazd:

Výsledky 4. etapy:

1.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:4:25:44
2.Dylan Teuns (Bel):bmc:0:00:03
3.George Bennett (NZl):lot:
4.Sergei Chernetski (Rus)AST
5.Daniel Moreno (Spa):efd:
6.Thibaut Pinot (Fra)FDJ
7.Sam Oomen (Ned):sun:0:00:06
8.Enrico Gasparotto (Ita):bmt:
9.Sergio Henao (Col):sky:
10.Davide Formolo (Ita)BOH

Celkové poradie:

1.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:13:51:22
2.Dylan Teuns (Bel):bmc:0:00:08
3.George Bennett (NZl):lot:0:00:10
4.Sergei Chernetski (Rus)AST0:00:14
5.Daniel Moreno (Spa):efd:
6.Thibaut Pinot (Fra)FDJ
7.Sam Oomen (Ned):sun:0:00:17
8.Enrico Gasparotto (Ita):bmt:
9.Emanuel Buchmann (Ger)BOH
10.Fabio Aru (Ita):uae:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár