Okolo Poľska: V chaotickom šprinte si Ackermann pripísal ďalšie víťazstvo

Okolo Poľska 2018

zdroj: twitter.com/OuestFrance

Druhá etapa pretekov Okolo Poľska mala 156 km a viedla z mesta Tarnowskie Gory do hlavného mesta Sliezskeho vojvodstva, Katovíc.

Do úniku dňa sa dostali Jan Bakelants (:alm:), Jenthe Biermans (:kat:), Jevgenij Šalunov (Gazprom), Adam Stachowiak (Poľsko) a Kamil Gradek (CCC). ktorý je aj po konci etapy na čele vrchárskej súťaže. Pelotón videol tím BORA – hansgrohe, ktorý pracoval pre víťaza včerajšej etapy Pascala Ackermanna (BOH). Záujem prejavil aj tím Lotto – Soudal so šprintérom Andrém Greipelom (:lot:), ktorý sa včera do boja o prvé miesto nedostal. V posledných kilometroch sa čelo zjednotilo a čakalo sa na hromadnú koncovku. Jazdci tímu BORA opäť príliš skoro opustili Ackermanna, ten si hľadal pozíciu opäť na kolesách svojich protivníkov. Pred posledným kilometrom zaútočil Slovinec Jan Tratnik  (CCC) a vpredu sa to začalo deliť. Na Tratnika sa zavesil Michael Mørkøv (:qst:) a snažil sa tento útok neutralizovať. Dánsky majster to robil pre tímového kolegu Alvara Hodega (:qst:). Šťastie chceli vyskúšať aj viacerí jazdci z poľského národného tímu a vznikla tak dosť neprehľadná situácia.

Útočníci stavili na dlhý špurt, no zozadu sa pomedzi pomalších jazdcov dostal nemecký šampión Pascal Ackermann a v samom závere predviedol veľké zrýchlenie a ovládol aj druhú etapu. Včerajšie druhé miesto zopakoval Hodeg (:qst:). Tretí skončil Giacomo Nizzolo (:tfr:). Šprintéri na prvých miestach sa museli dobre zorientovať, to však neurobili faovoriti ako Bouhani (Cofidis), Trentin (:mts:) alebo Greipel. Tí skončili až v druhej desiatke.

Ackermann aj zajtra bude nosiť dres pre celkového lídra. 24-ročný Nemec vedie aj v bodovacej súťaži. Celkovo druhý je Hodeg a tretí je vďaka účasti v úniku a bonusovým sekundám Jenthe Biermans.

Zajtra je na programe ďalšia rovinatá etapa s koncovkou v Zabrze.

Záverečný šprint:

Výsledky 2. etapy:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH3:16:39
2.Alvaro Hodeg (Col):qst:
3.Giacomo Nizzolo (Ita):tfr:
4.Luka Mezgec (Slo):mts:
5.Simone Consonni (Ita):uae:
6.Niccolo Bonifazio (Ita):bmt:
7.Marc Sarreau (Fra)FDJ
8.Mike Teunissen (Ned):sun:
9.Clement Venturini (Fra:alm:
10.Kamil Zielinski (Pol)Poľsko

Celkové poradie:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH6:15:30
2.Alvaro Hodeg (Col):qst:0:00:08
3.Jenthe Biermans (Bel):kat:0:00:11
4.Giacomo Nizzolo (Ita):tfr:0:00:16
5.Matteo Trentin (Ita):mts:
6.Jan Bakelants (Bel):alm:
7.Alessandro De Marchi (Ita):bmc:0:00:17
8.Michal Paluta (Pol)CCC Sprandi Polkowice0:00:18
9.Stephane Rossetto (Fra)Cofidis, Solutions Credits 0:00:19
10.Simone Consonni (Ita):uae:0:00:20

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár