Okolo Turecka: Álvaro Hodeg sa konečne dočkal, využil skvelú prácu Richezeho

Okolo Turecka 2018

zdroj: twitter.com/pasiociclismo

Dnes bola na programe piata etapa pretekov World Tour Okolo Turecka. Po včerajšej horskej odbočke sa k slovu opäť dostali šprintéri. Pre nich bola rovinatá etapa dlhá 137,3 kilometra výbornou príležitosťou. Na trase sa nachádzalo iba jedno stúpanie a to približne 50 km po štarte. Nasledovala dlhá rovina do mesta Manisa na západe Turecka. Na začiatku sa vytvoril únik pozostávajúci z piatich jazdcov. Šprintérske celky im však nedarovali mnoho priestoru. Na šprintérskej prémii si body pripísal Onur Balkan (Turecká reprezentácia) a udržal sa na čele súťaže o biely dres pre najaktívnejšieho jazdca. Tento turecký jazdec vydržal na osamotený na čele až po métu 5 kilometrov do cieľa. Tri kilometre pred páskou spadol Matteo Pelucchi (BOH) a favorizovaný Sam Bennett (BOH) priešiel o svojho hlavného šprintérskeho pomocníka. Aj napriek tomu boli Bora – hansgrohe s Quick-Step Floors najaktívnejšími celkami na čele. V modrých dresoch výborne pracovali Zdeněk Štybar (:qst:) a Maximiliano Richeze (:qst:) pre lídra José Álvara Hodega (:qst:). V závere sa išlo riskantne, každý si hľadal dobrú polohu. Argentínčan a víťaz prvej etapy Richeze skvelo našiel správne miesto a počkal si na to, kedy sa ocitne na otvorenom vzduchu. Za ním sa pohodlne až do posledných stovák metrov držal Kolumbijčan Hodeg a začal šprintovať z výhodnej pozície.  Za ním nasledoval John Degenkolb (:tfr:), ktorý bojoval iba o druhé miesto s Nathanom Haasom (:kat:). Ír Sam Bennett dnes špurtoval na štvrtom mieste.

22-ročný Hodeg tak ovládol etapu. Ide o jeho piate víťazstvo v profesionálnej kariére. Všetky prišli v tejto sezóne, ktorá je pre neho prvá medzi profesionálmi. V tomto úspešnom roku si pripísal triumfy na Handzame Classic a po jednej etape vyhral na Okolo Katalánska, Okolo Nemecka a Okolo Poľska. Pre jeho tím Quick-Step Floors získal víťazstvo, ktoré je už 71. v sezóne.

Na čele celkovej klasifikácie sa nič nezmenilo. V modrom drese sa stále nachádza Alexey Lutsenko (AST). Nathan Haas si vďaka kvalitnému šprintu pripísal cenné bonusové sekundy v cieli a posunul sa na druhé miesto. Obhajca titulu Talian Diego Ulissi (:uae:) sa prepadol na tretiu priečku.

Dojazd:

Profil:

zdroj: procyclingstats

Výsledky 5. etapy

1.Alvaro Jose Hodeg (Col):qst:3:15:12
2.John Degenkolb (Ger):tfr:
3.Nathan Haas (Aus):kat:
4.Sam Benett (Irl)BOH
5.Christophe Noppe (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise0:00:02
6.Edward Theuns (Bel):sun:
7.Szymon Sajnok (Pol)CCC Sprandi Polkowice
8.Maximiliano Richeze (Arg):qst:
9.Alexander Porsev (Rus)Gazprom-Rus Velo
10.Simone Consonni (Ita):uae:

Celkové poradie:

1.Alexey Lutsenko (Kaz)AST18:49:42
2.Nathan Haas (Aus):kat:0:00:04
3.Diego Ulissi (Ita):uae:
4.Eduard Prades (Spa)Euskadi – Murias0:00:06
5.Fabio Felline (Ita):tfr:0:00:09
6.Ruben Guerreiro (Por):tfr:0:00:10
7.Delio Fernández (Spa)Delko Marseille Provence KTM
8.Matteo Fabbro (Ita):kat:
9.Mauro Finetto (Ita)Delko Marseille Provence KTM
10.Nicolas Roche (Irl):bmc:

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár