Okolo Turecka: Caleb Ewan najsilnejší v šprinte do kopca

Okolo Turecka 2019

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Štvrtá etapa závodu Okolo Turecka merala 194,3 kilometra a mala prevažne až mierne zvlnený profil. Záver v meste Bursa tvoril nenáročný kopec dlhý 2,7 kilometra s priemerným sklonom 4,25%. Na začiatku sa vytvoril päťčlenný únik, no bol dostihnutý favorizovanými World Tour tímami ešte pred stúpaním.

Najdlhšie odolávali De Rossi (Delko Marseille Provence) a Barrenetxea (Euskadi Basque Country – Murias). Ich dostihnutiu 12 km pred cieľom predchádzali vzájomné útoky a rozpor, ku koncu sa dohodli a snažili sa spolupracovať. Pelotón už dávnejšie viedli tímy Bora – hansgrohe, Dimension Data, Deceuninck-Quick Step a Lotto Soudal.

Na kopci sa dobre na špici ukazovala aj nová akvizícia Bory, Shane Archbold (BOH). V predposlednom kilometri potom útočil Mauro Finetto (Delko Marseille Provence), no po iných nástupoch protivníkov neuspel. Zriedený pelotón tak prišiel do cieľa pokope a rozhodlo sa v šprinte do kopca. Nachádzali sa tam aj šprintéri do rovín, ktorí majú v nohách najväčšiu dynamiku.

Na záver útoky chytal Felix Großschartner (BOH). V dobrej pozícii sa tak nachádzal Sam Bennett (BOH), priebežne vedúci pretekár však nemal dostatok síl na víťazstvo. Tých najviac ukázal Caleb Ewan (:lts:), ktorý sa držal na kolese Íra. Austrálčan Ewan sa odpichol od Bennetta a v posledných 50 metroch predbehol aj Lobata (Nippo Vini Fantini Faizanè), ktorý dnes vyskúšal dlhý útok. Španiel Juan Jose Lobato napokon skončil druhý. Bennett získal tretie miesto.

Dnešný víťaz v druhej etape v Turecku spadol, dnes už vieme, že to nebolo nič vážne. Caleb Ewan získal druhé víťazstvo v novom drese. Na UAE Tour ovládol jednú z etáp, tiež s kopcovitým záverom. 24-ročný Austrálčan sa zatiaľ nevyznamenal v hromadnom rovinatom dojazde, našiel sa v takomto type finišu. Po cieli si ľahol na zem a ešte istý čas musel predýchať víťazstvo, ktoré ho stálo veľké množstvo síl. Jeho sezóna u nového zamestnávateľa však smeruje na Giro d’Italia a Tour de France, kde si bude chcieť správne načasovať formu a byť víťazný aj v rovinatých špurtoch.

Stratu dnes zaznamenal najmladší jazdec vo WorldTour Remco Evenepoel (:qst:). Ten spadol v jednej zo zákrut vedúcej na pásku.

28-ročný Bennett sa udžral v modrom drese pre priebežného lídra. Zajtra je na programe jediná etapa pre vrchárov, v ktorej sa rozhodne o celkovom víťazovi.

Video šprintu:

Profil:

zdroj: tourofturkey.org.tr

Výsledky 4. etapy:

1.Caleb Ewan (Aus):lts:5:21:38
2.Juan Jose Lobato (Spa)Nippo-Vini Fantini
3.Sam Bennett (Irl)BOH
4.Simon Consonni (Ita):uae:
5.Fabio Jakobsen (Ned):qst:
6.Juan Sebastian Molano Benevides (Col):uae:
7.Jon Aberasturi Izafa (Spa)Caja Rural-Seguros RGA
8.Enrique Sanze Unzue (Spa)Euskadi Basque Country-Murias
9.Giovanni Lonardi (Ita)Nippo-Vini Fantini
10.Gonzaolo Serrano Rodriguez (Spa)Caja Rural-Seguros RGA

Celkové poradie:

1.Sam Bennett (Irl)BOH16:25:42
2.Felix Großschartner (Aut)BOH0:00:24
3.Jhonatan Restrepo (Col)Manzana Postbon0:00:26
4.Jan Polanc (Slo):uae:0:00:30
5.Gonzalo Serrano Rodriguez (Spa)Caja Rural-Seguros RGA
6.Valerio Conti (Ita):uae:
7.Edgar Pinto (Por)W52 / FC Porto0:00:33
8.Mauro Finetto (Ita)Delko Marseille Provence0:00:34
9.Merhawi Kudus (Eri)AST0:00:38
10.Onur Balkan (Tur)Turecko
Zdroj: cyclingnews 
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár