Okolo Turecka: Sam Bennett pokračuje vo skvelých výkonoch

Okolo Turecka 2019

Preteky Okolo Turecka sa po dvoch rokoch vrátili na svoj niekdajší termín. Do Ázie však zavítalo iba šesť World Tour tímov, aj keď závod patrí do najvyššej ligy. Prvá etapa mala 157 kilometrov. Trasa končiaca v Tekirdağ bola prevažne rovinatá, 13 km pred cieľom šprintérov vystrašil dvojkilometrový kopec. Záver bol rovinatý.

Do brejku sa dostali Zhandos Bizhigitov (Astana), Alvaro Robredo (Burgos-BH), Lorenzo Fortunato (Neri Sottoli – Selle Italia – KTM), Emerson Oronte (Rally UHC Cycling), Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise) a Feritcan Samli z domácej reprezentácie Turecka. Ich náskok bol približne päťminútový, rozdiel sťahovali šprintérske celky Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Bora – hansgrohe a Dimension Data. 50 km pred páskou spadli Yousif Mirza (:uae:) a Sebastian Mora (Caja Rural). Šampión Spojených arabských emirátov a španielsky borec museli preteky opustiť.

Posledná desiatka kilometrov sa niesla v diktovaní tempa od Bory a Quick Stepu. Posledný menovaný celok mal v podstate ako jediný nachystaný klasický šprintérsky vlak. Rozbiehačom v modrom drese bol Alváro Hodeg (:qst:) a koncovým šprintérom bol Fabio Jakobsen (:qst:). Spoza neho sa v poslednej stovke metrov odlepil Sam Bennett (BOH), ktorý predviedol najsilnejší šprint. Holandský pretekár Quick Stepu skončil druhý, tretie miesto sa ušlo Calebovi Ewanovi (:lts:). Zo silných šprintérskych mien do Turecka prišiel aj Mark Cavendish (:ddd:), ten je však stále tieňom muža, ktorý bol pred pár rokmi najrýchlejším mužom pelotónu. Skončil na 22. priečke a stále sa nedokázal dostať zo zdravotných problémov.

Írsky pretekár Sam Bennet získal už piate víťazstvo v sezóne. V posledných troch rokoch má Bennett už osem víťazných etáp z tohto podniku. 28-ročný jazdec Bory má zo všetkých špurtérov svojho tímu najlepšiu formu, napriek tomu sa nedostal do predbežného výberu na Giro d’Italia. Na ten sa dostal Pascal Ackermann. Írsky rýchlik v tejto sezóne bodoval medzi najväčšími šprintérskymi menami na Vuelta a San Juan, UAE Tour a dvakrát na Paríž – Nice.

Video šprintu:

Profil:

zdroj: tourofturkey.org.tr

Výsledky 1. etapy:

1.Sam Bennett (Irl)BOH3:32:34
2.Fabio Jakobsen (Ned):qst:
3.Caleb Ewan (Aus):lts:
4.Eduard Grosu (Rom)Delko Marseille Provence
5.Simone Consonni (Ita):uae:
6.Luca Pacioni (Ita)Neri Sottoli–Selle Italia–KTM
7.Imerio Cima (Ita)Nippo-Vini Fantini-Faizane
8.Giovanni Lonardi (Ita)Nippo-Vini Fantini-Faizane
9.Christophe Noppe (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise
10.Alvaro Hodeg (Col):qst:

Celkové poradie:

1.Sam Bennett (Irl)BOH3:32:24
2.Fabio Jakobsen (Ned):qst:0:00:04
3.Caleb Ewan (Aus):lts:0:00:06
4.Lorenzo Fortunato (Ita)Neri Sottoli–Selle Italia–KTM0:00:07
5.Alvaro Robredo Crespo (Spa)Burgos-BH0:00:08
6.Lindsay De Vylder (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise0:00:09
7.Eduard Grosu (Rom)Delko Marseille Provence0:00:10
8.Simone Consonni (Ita):uae:
9.Luca Pacioni (Ita)Neri Sottoli–Selle Italia–KTM
10.Imerio Cima (Ita)Nippo-Vini Fantini-Faizane
Zdroj: cyclingnews 
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár