Okolo Turecka: Sam Bennett si to tentokrát postrážil

Okolo Turecka 2018

zdroj: twitter.com/sportwereld_be

Preteky Okolo Turekca majú dnes za sebou druhú etapu. Jednalo sa o rovinatú trasu bez jediného kopca dlhú 154,1 kilometra. Jazdilo sa popri pobreží Stredozmeného mora medzi mestami Alanya a Antalya. Na štart etapy sa nepostavil šprintér Fernando Gaviria (:qst:). Ten včera spadol v posledných štyroch kilometroch a poranil si kľúčnu kosť a sezóna sa pre Kolumbijčana predčasne skončila. Šancu na úspech v dnešnej etape tak mali ostatní šprintéri.

Favorizované tímy si s prehľadom postrážili únik a v meste Antalya došlo k šprintu pelotónu. Druhú etapu vyhral Ír Sam Bennett (BOH). Ten v rýchlej koncovke porazil náhradného šprintéra tímu Quick-Step Álvara Hodega (:qst:). Dnešný šprint sa na rozdiel od včerajčka riadil klasickým scenárom. Víťaz druhej etapy Maximiliano Richeze (:qst:) tak už nepredviedol netradičný nástup, no radšej pomohol Hodegovi. Kvalitný šprintérsky vlak však mal aj tím Bora-hansgrohe a 27-ročný Bennett to naplno využil. Dlho sa s ním držal hlavne Lukas Pöstelberger (BOH), ktorý ťahal pelotón až po kľúčovú finálnu zákrutu. Potom Bennett využil jazdcov Quick-Stepu. Bennett si počkal na otvorenie šprintu Hodegom a následne sa vytiahol z jeho závesu a zvíťazil. Tretí došiel Simone Consonni (:uae:). Favorizovaný John Degenkolb (:tfr:) nešprintoval z dobrej pozície a stačilo to iba na siedme miesto.

„Som šťastný. Je to úľava. Prišiel som sem po tichej časti sezóny. Nemôžem povedať, že teraz môžem oddychovať, ale čiastočne som sa dostal spod tlaku. Som veľmi šťastný,“ povedal dnešný víťaz.

Sam Bennett v Turecku vyhral minulý rok až štyri etapy. Tento rok sa mu darilo hlavne v máji na Giro d’Italia, kde v konkurencii Eliu Vivianiho (:qst:) získal tri etapové vavríny. V júni potom vyhral nemeckú jednorazovku Rund um Köln, no to boli zatiaľ jediné víťazstvá v tejto sezóne. Chuť si napravil v Turecku, kde po druhej etape má na sebe dres pre vedúceho jazdca pretekov. Druhý je vďaka bonusovým sekundám za včerajčie víťazstvo Argentínčan Richeze. Na treťom mieste sa udržal Jean-Pierre Drucker (:bmc:).

Zajtra je na programe tretia etapa dlhá 137 kilometrov končiaca v Marmaris. V poslednej dvadsiatke kilometrov sa pôjde cez trojkilometrové stúpanie, no záver je rovinatý.

Profil 2. etapy

zdroj: procyclingstats

Výsledky 2. etapy

1.Sam Bennett (Irl)BOH3:29:14
2.Alvaro Hodeg (Col):qst:
3.Simone Consonni (Ita):uae:
4.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
5.Ivan Garcia (Spa):bmt:
6.Edward Theuns (Bel):sun:
7.John Degenkolb (Ger):tfr:
8.Enrique Sanz Unzue (Spa)Euskadi Basque Country-Murias
9.Luca Pacioni (Ita)Wilier Triestina-Selle Italia
10.Alexander Porsev (Rus)Gazprom-Rusvelo

Celkové poradie:

1.Sam Bennett (Irl)BOH6:53:35
2.Maximiliano Richeze (Arg):qst:0:00:06
3.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:0:00:12
4.Simone Consonni (Ita):uae:
5.Kenneth Van Rooy (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise0:00:13
6.Thomas Sprengers (Bel)Sport Vlaanderen-Baloise
7.Benat Txoperena Matxikote (Spa)Euskadi Basque Country-Murias0:00:15
8.Fernando Orjuela Gutierrez (Col)Manzana Postobon
9.Edward Theuns (Bel):sun:0:00:16
10.Enrique Sanz Unzue (Spa)Euskadi Basque Country-Murias

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár