Okolo Turecka: Veterný deň skončil hromadným šprintom

Jasper Philipsen

zdroj: twitter.com/tourofturkeyTUR

Veternú 7. etapu pretekov Okolo Turecka ovládol Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix). V záverečnom šprinte mal najviac síl a porazil druhého Marka Cavendisha (:dqt:). Bronzovú priečku obsadil Andre Greipel (:isn:).

Dnes sa konala predposledná etapa pretekov Okolo Turecka. V nej čakalo na jazdcov 180 kilometrov, v ktorých boli dve vrchárske prémie a jedna šprintérska. Štartovalo sa v známej turistickej destinácii Marmaris, finišovalo sa v Turgutreis. Najúspešnejším jazdcom tohto ročníku je Mark Cavendish (:dqt:). Brit si pripísal už tri víťazstvá. Do dnešnej etapy vstupoval ako vedúci muž pretekov Jose Manuel Diaz Gallego (Delko).

Profil 7. etapy Okolo Turecka

7. etapa Okolo Turecka
Zdroj: twitter.com/tourofturkeyTUR

Únik dňa

Do úniku dňa si dnes naskočila štvorica jazdcov. Skupinka bola v zložení Alessandro Tonelli (Bardiani), Francesco Gavazzi (Eolo-Kometa), Julen Irizar (Euskaltel) a Danilo Celano (Sapura). Ich náskok v polovici etapy nebol vysoký. Na pelotón mali niečo málo vyše dvoch minút. Po sto kilometroch pretekania náskok klesol pod dve minúty, pelotón veľmi dobre kontroloval situáciu. Na čele udával tempo tím vedúceho muža Delko.

55 kilometrov pred cieľom prišiel silný vietor a pelotón sa roztrhal na niekoľko skupín. V týchto podmienkach nemal únik šancu a čoskoro ho dostihla jedna zo skupín. Po šprintérskej prémii sa tempo zvoľnilo a skupiny sa spojili. Skvelo si počínal tím Alpecin-Fenix, ktorý vzal dôležité bonusové sekundy. Jay Vine (Alpecin-Fenix) sa dostal už iba na rozdiel sekundy od prvého miesta v celkovom poradí.

Záver

Silný vietor trápil jazdcov i naďalej. Niekoľko z nich skúsilo nastúpiť, no neúspešne. V týchto podmienkach bol hromadný dojazd nevyhnutný. Na cieľovej páske sa uvidí, kto najviac pošetril sily v tomto nečase. Shane Archibold (:dqt:) v zjazde nastúpil a vypracoval si drobný náskok, no Israel StartUp Nation mu bol v pätách. Kilometer pred cieľom bol dostihnutý a čakal nás záverečný šprint. V ňom mal najlepšiu pozíciu Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) a dokončil skvelý deň pre svoj tím.

Výsledky 7. etapy pretekov Okolo Turecka:

Poz.JazdecTímČas
01Jasper PhilipsenAlpecin-Fenix04:20:45
02André GreipelIsrael Start-Up Nation+ 00
03Mark CavendishDeceuninck-Quick Step+ 00
04Stanislaw AniolkowskiBingoal Pauwels Sauces WB+ 00
05Vincenzo AlbaneseEOLO-KOMETA+ 00
06Rick ZabelIsrael Start-Up Nation+ 00
07Luca WackermannEOLO-KOMETA+ 00
08Gleb BrussenskiyAstana-Premier Tech+ 00
09Giovanni LonardiBardiani CSF Faizanè+ 00
10Ahmet ÖrkenTeam Sapura Cycling+ 00

Celkové poradie pretekov Okolo Turecka:

Poz.JazdecTímČas
01Jose Manuel DiazDelko25:55:02
02Jay VineAlpecin-Fenix+ 01
03Eduardo SepulvedaAndroni Giocattoli-Sidermec+ 06
04Jhojan GarciaCaja Rural-Seguros RGA+ 25
05Merhawi KudusAstana-Premier Tech+ 28
06Anthon CharmigUno-X Pro Cycling Team+ 30
07Delio FernandezDelko+ 33
08Artem NychGazprom-RusVelo+ 52
09Anders Halland JohannessenUno-X Pro Cycling Team+ 55
10Garikoitz BravoEuskaltel-Euskadi+ 01:01
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár