Omloop preview: Prvá jarná klasika je tu

zdroj: twitter.com/omloophnb

Už tento víkend odštartuje prvá jarná klasika tejto sezóny. Vietor a dážď sa vrátia do pelotónu. Omloop Het Nieuwsblad patrí do elitnej World Tour kategórie a tak na pretekoch očakávame klasikársku špičku. V poradí už 75. ročník pretekov Omloop Het Nieuwsblad Elite sa tento rok uskutoční v sobotu 29. februára. V roku 2020 obhajuje prvenstvo z minulého ročníka Zdeněk Štybar z tímu Deceunick Quick-Step. Tento rok pokračujeme v zmene, ktorá nastala minulé roky. Finišovať sa nebude v Gente ale v Nivove. Dôvodom je kopírovanie trasy preteko okolo Flandier a skúška nôh na stúpaniach Muur van Geraardsbergen a Bosberg.

Organizátori pripravili celkom 200 kilometrov. V itinerári je 13 krátkych stúpaní a 9 sektorov s mačacími hlavami. Belgické klasiky stabilne sprevádza ťažké počasie. Výnimkou nebude ani zajtrajšok, keď nás čaká maximálne 10 stupňov Celzia a dážď. Veľkou stratou je Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix), domáci miláčik ochorel a musel na poslednú chvíľu zrušiť svoju účasť. Peter Sagan (BOH) taktiež nebude štartovať. Slovák si klasikársku premiéru odbije budúci týždeň. Z našich reprezentantov bude na štarte iba Erik Baška (BOH).

Predošlí víťazi:

2019 Zdeněk Štybar
2018 Michael Valgren
2017 Greg Van Avermaet
2016 Greg Van Avermaet
2015 Ian Stannard

Trasa a profil

Favoriti Omloop Het Nieuwsblad

Suverénne najsilnejší tím posiela Deceuninck Quick-Step. V jeho farbách pôjde obhajca Zdeněk Štybar (:dqt:), sekundovať mu budú Kasper Asgreen, Tim Declercq, Bob Jungels, Iljo Keisse a ďalší. Tím CCC posiela novo-zloženú klasikársku dvojicu Van AvermaetMatteo Trentin. Svetový šampión Mads Pedersen (:tfr:) bude mať taktiež zálusk. V nových farbách Lotto Soudal bude chcieť svoje skúsenosti pretaviť legendárny Philippe Gilbert (:lts:). Cyklistický zázrak Wout Van Aert (:tjb:) sa síce vracia po zranení, no neradno ho podceniť.

Zdroj: omloophetnieuwsblad.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár