„Opi-Omi“ diváčka pozná verdikt, väzeniu sa vyhla

Tour de France 1. etapa 2021

zdroj: ©A.S.O./Pauline Ballet

Neslávne známa diváčka s transparentom „Allez Opi-Omi“ spoznala svoj trest. Súd v Breste rozhodol o pokute 1200 € a 500 € za spôsobené škody. Navrhovaný 4-mesačný pobyt za mrežami sa napokon nestal realitou. Incident sa odohral v prvej etape Tour de France, 45 kilometrov pred cieľom držala 31-ročná žena transparent, ktorý zasahoval do vozovky. Bola chrbtom k blížiacemu sa pelotónu a nemala šancu vidieť jazdcov. Celá situácia skončila hromadným pádom v pelotóne.

Dotout- procycling

Výsledkom pádu bolo 21 zranených cyklistov, štyria okamžite opustili Tour de France. V neskoršej fáze pretekov odstúpili i ďalší – Tony Martin (:tjb:) či Primož Roglič (:tjb:). Žena sa po incidente skrývala, no na sociálnych sieťach prebiehala masívna kampaň. Média to taktiež pokrývali a fanúšika sa podarilo nájsť. V októbri bolo na súde prvé vypočúvanie. Žena tvrdila, že nechcela nijako ohroziť jazdcov a celá situácia bola nechcená.


Mnohí jazdci boli pohoršení. Jasper Stuyven (:tfr:) ironicky pogratuloval žene, ktorá v transparente zdravila starých rodičov. Organizátori z ASO (Amaury Sport Organisation) napokon upustili od žaloby a nechali to na civilnom súde v Breste. Verdikt bol napokon pokuta 1700 € za ohrozenie života ostatných.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár