Otváracie preteky sezóny vyhral Iserbyt. Ženy opanovala nestarnúca Vosová

Cyklokros
Eli Iserbyt 2021

zdroj: twitter.com/PS_BG_CT

Otváracie preteky sezóny ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Belgičan sa dostal do čela v druhom kole a nedal súperom šancu. Ženské preteky ovládla nestarnúca Marianne Vosová (Jumbo Vismo Women Team), keď si v závere poradila s Lucindou Brandovou (Baloise Trek Lions).

Trasa

Štart

Priebeh pretekov

Najlepšie vyštartoval Quinten Hermans (Tormans – Circus Cyclo Cross Tteam), nasledoval ho Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). Tesne po prejazde prvého kola však prvý menovaný spadol na asfaltovom úseku, ktorý bol mokrý. Pádu sa nevyhol ani najväčší favorit Toon Aerts (Baloise Trek Lions). Do čela sa následne dostal Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), prenasledoval ho tímový kolega Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). Dvojica mala náskok cez 20 sekúnd. Na treťom mieste mierne sťahoval Hermans, ktorý sa po páde dostával do rytmu.


Po piatom kole sa obraz nezmenil. Dvojicu viedol Iserbyt, tretí Hermans bol už iba 17 sekúnd ďaleko. V šiestom kole bol už európsky šampión na čele osamotený a išiel si nekompromisne pre prvenstvo. Na druhého Michaela Vanthourenhouta si už brúsil zuby Hermans, rozdiel bol len 9 sekúnd. Ten sa však dlho držal na podobnej hodnote, Hermansovi sa nedarilo docvaknuť. V poslednom kole bolo o pódiu rozhodnuté, časové rozdiely boli konštantné a Eli Iserbyt sa mohol pomaly radovať.

Záver pretekov žien

Ženskú edíciu pretekov vo Waterloo ovládla nestarnúca Marianne Vosová (Jumbo Visma Women Team). V závere porazila Lucindu Bradovú (Baloise Trek Lions).

Výsledky mužov

Výsledky žien

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár