Pandémia ruší 9. podnik svetového pohára

Cyklokros
Wout van Aert

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Deviate kolo svetového pohára v cyklokrose je zrušené. Antverpy mali hostiť nasledujúce kolo už túto nedeľu, no pandemická situácia donútila organizátorov preteky zrušiť. Posledné preteky v Belgicku boli 21. novembra, no nové pravidlá v súvislosti s Covid-19 začali platiť až 25.11.2021. V nich sa definuje počet divákov a rozostupy medzi nimi. Organizátor podujatia Golazo sa nechal počuť, že cyklokros v Antverpách žije vďaka divákom. Zároveň rešpektujú ľudské zdravie a pravidlá. Organizácia tohto podujatia sa tak prakticky stala nemožnou.

Dotout- procycling

Stanovisko organizátorov

„Cyklokros v Antverpách žije vďaka divákom. Už tradične je to udalosť, kde to žije a je tam skvelá atmosféra. Pre dodržanie nových pravidiel by sme museli urobiť veľké množstvo vecí. A i tak by sme to len veľmi ťažko ukontrolovali. Všetko to sa aplikuje na verejnosť ale i na trať. Navyše nie je definované ako postupovať v prípade VIP stanov, či stanov sponzorov. Mesto Antverpy chápe túto situáciu a stojí za nami. Čo sa týka ďalších pretekov, tak čakáme na odborné konzílium, ktoré sa uskutoční 15. decembra.“

Osem pretekov je už za nami. Podnik v Antverpách je prvou obeťou pandémie v tomto roku. Stále ostáva sedem podnikov v kalendári. Talianske Val di Sole bude hostiť najbližšie preteky, následne to bude Rucphen v Holandsku. Do Belgicka sa kolotoč vráti 19. decembra, keď bude hostiteľom Namur.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár