Paríž – Nice: Ďalšie nečakané fancúzske víťazstvo

Paríž - Nice 2018

zdroj: twitter.com/ParisNice/

Šiesta etapa pretekov Paríž – Nice zaviedla jazdcov do regiónu Prímorských Álp. Pred cieľom sa náchadzali nepríjemné kopce. O únik sa najprv pokúsila šestica jazdcov, následne ju stíhala sedemčlenná skupina cyklistov. Tí prešli štyrmi kategorizovanými stúpaniami so stupňom 2. Po body do vrchárskej súťaže si prišiel hlavne Grellier (Direct Energie), ktorý bol pred štartom na štvrtej pozícii. Ten zviedol súboj o body hlavne s Belgičanom De Gendtom (:lts:). Nakoniec je na tom stále lepšie francúzsky jazdec, ktorý súťaž o bodkovaný dres vedie. De Gendt stráca 2 body.

22 kilometrov pred cieľom sa zvyšok úniku spojil s pelotónom a nasledovalo stúpanie 1. kategórie, The Côte de la Colle sur Loup. Dôležité bolo aj klesanie a následný vstup do mesta Vence. Všetci favoriti to zvládli. Až na Wouta Poelsa (:sky:), ktorý spadol a nezasiahne tak do boja o žltý dres. Na stúpaní sme boli svedkami viacerých atakov, no ani jeden nebol nejak výrazne úspešný. Aktívni boli hlavne jazdci z Mitchelton-Scott. Jednalo sa o Estebana Chavesa (:mts:), Romana Kreuzigera (:mts:) a Simona Yatesa (:mts:). O útok sa pokúsili aj Tim Wellens (:lts:) či Julian Alaphilippe (:qst:). Nikto však nedokázal prekvapiť a pred posledným kilometrom bola 16-členná vedúca skupina pohromade. Nečakane však zrýchlil domáci jazdec Rudy Molard (FDJ), ktorý dokázal vyhrať. Cieľ bol na miernej rovinke, čiže pre 28-ročného jazdca nebol veľký problém dôjsť sám. Pre Molarda je to najväčšie víťazstvo v jeho profesionálnej kariére. Druhý došiel Tim Wellens. Tretiu priečku obsadil Alaphilippe a posunul sa na druhé miesto v bodovacej súťaži, ktorú má veľkú šancu vyhrať.

Vo vedúcej skupine sa nachádzal aj priebežný líder pretekov, Luis Leon Sanchez (AST). Španiel si udržal žltý dres s náskokom 22 sekúnd pre Alaphilippom.

Zajtra je na programe rozhodujúca etapa so stúpaním na Valdeblore La Colmiane.

Slováci

Vo Francúzsku pretekajú aj dvaja Slováci z tímu Bora – Hansgrohe. Juraj Sagan (BOH) skončil na 87. mieste. Erik Baška (BOH) obsadil 127. priečku.

Profil dnešnej etapy

Sólová jazda v poslednom kilometri:

Výsledky 6. etapy:

1.Rudy Molard (Fra)FDJ4:40:05
2.Tim Wellens (Bel):lts:0:00:02
3.Julian Alaphilippe (Fra):qst: 
4.Luis León Sanchez (Spa)AST
5.Sam Oomen (Ned):sun:
6.Dylan Teuns (Bel):bmc:
7. Patrick Konrad (Aut)BOH
8.Esteban Chaves (Col):mts:
9.Gorka Izagirre (Spa):bmt:
10.Sergio Henao (Col):sky:

Celkové poradie:

1.Luis León Sanchez (Spa)AST22:25:33
2.Julian Alaphilippe (Fra):qst:0:00:22
3.Marc Soler (Spa)MOV0:00:26
4.Gorka Izagirre (Spa):bmt:0:00:34
5.Tim Wellens (Bel):lts:0:00:35
6.Ion Izagirre (Spa):bmt:0:00:42
7.Simon Yates (GBr):mts:0:00:45
8.Sergio Henao (Col):sky:0:00:46
9.Esteban Chaves (Col):mts:0:00:48
10.Patrick Konrad (Aut)BOH0:00:48

 

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár