Paríž – Nice: Dominantné víťazstvo Holanďana

Paríž - Nice 2018

zdroj: /twitter.com/LottoJumbo_road

Druhá etapa pretekov Paríž – Nice sa začala blízko Paríža v mestečku Orsonville. 187,5 kilometrov dlhá etapa mala rovinatý profil, čo bola ďalšia príležitosť pre šprintérov. Keďže cyklistov tie ťažké etapy ešte len čakajú, dnešné tempo bolo pomalé a ležérne. Veľmi dlho sa čakalo na nejaký útok. Na únik sme vyčkávali do polovice plánovanej trasy. Úsmevný je fakt, že akcia sa začala diať až keď sa zapol televízny prenos. Z pelotónu sa odtrhla šestica jazdcov. Všetko to začal Thomas De Gendt (:lts:), ktorý je známy, že sa často púšťa do únikov. Pre tím Lotto Soudal by to tak bola ďalšia možnosť na víťazstvo v etape, ak by neprišlo na Andrého Greipela (:lts:) v šprinte.

Pelotón zvýšil tempo. Šprintérske tímy si nemohli dovoliť nechať jazdcov ako De Gendt, Naesen (:alm:) či Boom (:lot:) poľahky unikúť. Preto z úniko ostali len dvaja cyklistki. Boli to Manuele Boaro (:bmt:) a Tiago Machado (:kat:). Táto dvojica to nedokázala udržať a 4 kilometre pred cieľom bola dostihnutá. Následne sa začali tvoriť typické šprintérske vláčiky. V cieľovom meste Vierzon mali najlepši pozície jazdci tímu Quick – Step Floors, ktorí mali za úlohu pomáhať Vivianimu (:qst:). Potom však urobili chybu a nechali svojho lídra samého. Talian sa však nestratil, zapojil sa do šprintu a dokonca skončil druhý. V cieli mal však najlepšie nohy Holanďan Dylan Groenewegen (:lot:). Ten bol od začiatku šprintu na predných pozíciach a svoju pozíciusi bezkonkurečne obhájil. Tretí skončil Nemec André Greipel (:lts:).

Groenewegen týmto triumfom potvrdil svoju výbornú formu na začiatku sezóny. Od nového roka je to už jeho piate prvenstvo. Najviac sa tento 24-ročný šprintér zviditeľnil víťazstvom v poslednej etape vlaňajšej Tour de France.

Žltý dres pre priebežného lídra pretekov si udržal francúzsky víťaz včerajšej etapy, Arnaud Demáre (FDJ). Ten dnes obsadil piatu priečku. Zajtra je na programe 210 kilometrov dlhá zvlená etapa, kde sa o slovo prihlásia jazdci, ktorí majú radšej kopce.

Dnešný deň bol posledným na tohtoročnej edícii Paríž – Nice pre vrchára Ruia Costu (:uae:). Ten včera spadol a kvôli zdravotným ťažkostiam musel odstúpiť z pretekov. Týmto vypadnutím sa zužuje okruh kandidátov na víťazstvo v generálnej klasifikácii.

Slováci

 Záverečný šprint:

Výsledky 2. etapy:

1.Dylan Groenewegen (Ned):lot:3:07:29
2.Elia Viviani (Ita):qst:
3.André Greipel (Ger):lts:
4.Phil Bauhaus (Ger):sun:
5.Arnaud Demáre (Fra)FDJ
6.Mike Teunissen (Ned):sun:
7.Alexander Kristoff (Nor):uae:
8.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
9.John Degenkolb (Ger):tfr:
10.Ivan Garcia Cortina (Esp):bmt:

Celkové poradie:

1.Arnaud Demáre (Fra)FDJ07:58:57
2.Julian Alaphilippe (Fra):qst: 0:00:10
3.Mike Teunissen (Ned):sun: 0:00:13
4.Gorka Izagirre (Esp):bmt:
5.Christophe Laporte (Fra)Cofidis 0:00:14
6.Tony Gallopin (Fra):alm: 0:00:15
7.Heinrich Haussler (Aus):bmt:
8.John Degenkolb (Ger):tfr:
9.Tim Wellens (Bel):lts: 0:00:19
10.Johan Esteban Chaves (Col):mts: 0:00:21

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár