Paríž – Nice: Neskutočne tesný šprint rozhodol o víťazovi

Paríž - Nice 2018

zdroj: twitter.com/Eurosport_UK

Dnes sa začali etapové preteky Paríž – Nice. Počasie bolo dosť nepríjemné. Pršalo a teplota sa držala pri ôsmich stupňoch Celzia. Na 135 kilometrov dlhej etape bol zaujímavý hlavne záver. Končilo sa v mestečku Meudon neďaleko Paríža. Posledné 2 kilometre tvorilo stúpanie k observatóriu, ktoré nefandilo čistokrvným šprintérom.

Dnešný únik sa skladal z troch jazdcov. Boli to cyklisti Périchon (Fortuneo-Samsic), Rolland (:efd:) a Roelandts (:bmc:). Tí to však vzdali 14 kilometrov pred cieľom a do hry nastúpili tímy s favoritmi. Na začiatku stúpania útoky skúšali hlavne klasikári. Nádejne vyzeral nástup Vuillermoza (:alm:), ktorý si vypracoval pomerne veľký náskok. Atak však nebol úspešný a nastal hromadný šprint. Na dlažobných kockách ho začal Gorka Izaguirre (:bmt:),  nasledoval ho domáci Arnaud Demáre (FDJ). Šancu na víťazstvo mal aj Tim Wellens (:lts:), ktorý ku koncu mal veľké zrýchlenie. Bol to photo-finish a dlho sa čakalo na konečné výsledky. Bolo to mimoriadne tesné a o výhre rozhodli dva či tri milimetre. Práve o tento rozdiel bol v cieli skôr domáci šprintér Démare. Druhý skončil Španiel Izaguirre. Pódium zakončil Laporte (Cofidis).

Približne 2 kilometre pred koncom nastal hromadný pád. Podľa informácií na Twitteri Astany spadol aj favorit na celkové poradie, Jakob Fuglsang (AST). Tím potvrdil, že sa mu nič vážne nestalo. To však nemôžeme povedať o Američanovi Teejayovi Van Garderenovi (:bmc:). Ten doplatil na mokré francúzske cesty a s pretekmi sa musí predčasne lúčiť.

Slováci

Vo Francúzsku pretekajú aj dvaja Slováci z tímu Bora – Hansgrohe. Juraj Sagan (BOH) skončil na 128. mieste. Erik Baška (BOH) obsadil 129. priečku.

Záber z cieľovej čiary:

zdroj: twitter.com/Eurosport_UK

 

 Záverečný šprint:

Výsledky 1. etapy:

1.Arnaud Demáre (Fra)FDJ3:07:29
2.Gorka Izaguirre (Spa):bmt:
3.Christophe Laporte (Fra)Cofidis
4.Tim Wellens (Bel):lts:
5.Mike Teunissen (Ned):sun:
6.Julian Alaphilippe (Fra):qst:
7.Patrick Konrad (Aut)BOH 0:00:02
8.Dylan Teuns (Bel):bmc:
9.Matteo Trentin (Ita):mts:
10.Ion Izagirre (Spa):bmt:

Celkové poradie:

1.Arnaud Demáre (Fra)FDJ05:01:35
2.Gorka Izaguirre (Spa):bmt: 0:00:04
3.Christophe Laporte (Fra)Cofidis 0:00:06
4.Tim Wellens (Bel):lts: 0:00:10
5.Mike Teunissen (Ned):sun:
6.Julian Alaphilippe (Fra):qst:
7.Patrick Konrad (Aut)BOH 0:00:12
8.Dylan Teuns (Bel):bmc:
9.Matteo Trentin (Ita):mts:
10.Ion Izagirre (Spa):bmt:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár