Paríž – Nice: Sam Bennett vyhral 3. etapu

zdroj: twitter.com/giroditalia

Preteky Paríž – Nice mali na programe tretiu etapu, po dvoch veterných prišla a rad pokojná etapa. Jazdci si užívali kľud a po 30 kilometroch nebol žiaden vážny pokus o atak. Prvý taký prišiel na značke 40 km, keď sa od pelotónu oddelila 8-členná skupina. V nej bol ale Anthony Turgis (Direct Energie), ktorý okupoval 13. miesto. Hlavný balík neponechal nič na náhodu a všetko bolo opäť pohromade. Druhý pokus o únik už bol úspešný a dvojica vo farbách Delko Marseiile Provence odskočila. Ramunas Navardauskas a Alessandro Fedeli si vypracovali náskok 5 minút a 30 sekúnd.

V druhej polovici etapy však začala do pedálov šľapať stajňa Lotto Jumbo-Visma, ktorá mala v čele celkovej klasifikácie svojho jazdca. Útok bol zlikvidovaný 38 kilometrov pred cieľom a taktické šachy sa mohli začať. Záver skomplikoval vietor a situáciu využila šestica jazdcov. V nej bol Egan Bernal (:sky:) či Michal Kwiatkowski (:sky:). Sexteto však bolo dostihnuté a posledný kilometer patril šprintérom. Dobrý „leadout“ mal vedúci muž Dylan Groenewegen (:tjb:), no začal špurtovať priskoro. V balíku sa veľmi nenápadne pohyboval Sam Bennett (BOH), ktorý napokon ovládol tretiu etapu pretekov Paríž – Nice.

Celkové poradie

Dylan Groenewegen (:tjb:) po dvoch víťazných etapách ostáva na čele celkovej klasifikácie. Na druhom mieste je Michal Kwiatkowski (:sky:), Sanchez (AST) je tretí. Z vrchárov je v top 10 ešte Bernal (:sky:) a Bardet (:alm:).

Posledný kilometer:

Výsledky 3. etapy:

1.Sam Bennett (Irl)BOH5:16:25
2.Caleb Ewan (Aus):lts:
3.Fabio Jakobsen (Ned):dqt:
4.Daniel McLay (GBr):efd:
5.Bryan Coquard (Fra)Vital Concept-B&B Hotel
6.Niccolò Bonifazio (Ita)Direct Energie
7.Alexander Kristoff (Nor):uae:
8.Arnaud Demare (Fra)FDJ
9.Dylan Groenewegen (Ned):tjb:
10.Edward Theuns (Bel):tfr:

Celkové poradie:

1.Dylan Groenewegen (Ned):tjb:11:47:44
2.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:0:00:06
3.Luis León Sanchez (Spa)AST0:00:11
4.Philippe Gilbert (Bel):qst:0:00:16
5.Egan Bernal (Col):sky:0:00:17
6.Matteo Trentin (Ita):mts:0:00:20
7.Tony Gallopin (Fra):alm:0:00:21
8.Rudy Molard (Fra)FDJ0:00:23
9.Romain Bardet (Fra):alm:
10.Oliver Naesen (Bel):alm:0:00:24
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár