Pascal Ackermann odišiel, lebo nebol Tour. Príde však do UAE

Prestupy
Pascal Ackermann prestupy

zdroj: LaPresse - Fabio Ferrari

Pascal Ackermann (BOH) prestúpi do UAE Team Emirates. Po piatich rokoch v BORA – hansgrohe sa s tímom dohodol na dvojročnej zmluve.

Nemec nebol spokojný, že aj napriek sľubovanej pozície v tíme na Tour de France, sa na najväčšie preteky sveta nedostal. Rozhodol sa tak ukončiť svoje pôsobenie v prvom profesionálnom tíme svojej kariéry. S tímom Ralpha Denka získal 35 víťazstiev, medzi nimi štyri triumfy na Grand Tours, cyklámenový dres na Giro d’Italia, nemecký šampionát či etapy na mnohých podujatiach World Tour.

Nalini - procycling

27-ročný Ackermann sa vypracoval na jedného z najlepších šprintérov pelotónu. V poslednom polroku sa však výsledkovo trápil a v tíme UAE chce nabrať novú víťaznú vlnu. Po neúspešnej jari začal v roku 2021 víťaziť na menších pretekoch ako Sibiu Tour alebo talianskom podujatí na Sardínii.

„Z prestupu do UAE Team Emirates som nadšený,“ hovorí Ackermann v tlačovej správe tímu. „Je to špeciálny krok v mojej stále mladej kariére. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí tento prestup umožnili.“



„Verím, že s pomocou tímu, jazdcov a manažmentu sa mi podarí zlepšiť sa ako jazdec tak, že objavím svoje nové stránky. Som pripravený začať túto novú cestu,“ ukončil Ackermann.

Dostane na Pascal Ackermann na Tour de France?

Tím UAE je však preplnený jazdcami na celkové poradie a je nepravdepodobné, že by sa Pascal Ackermann na vytúženú Tour dostal. Aspoň nie s plnou tímovou podporu. V drese UAE je na niekoľko ďalších sezón zaistený Tadej Pogačar, dvojnásobný víťaz Tour de France. Slovinec potrebuje množstvo vrchárskych domestikov, aby dokázali kontrolovať situáciu v boji o žltý dres.

Ackermann zas potrebuje niekoľkých jazdcov, ktorí mu pripravia pozíciu a rozbeh v šprinte. V tíme je zároveň viacero vrchárov, ako Brandon McNulty, Juan Ayuso a Joao Almeida, ktorí tiež majú svoje osobné ambície, ktoré úplne nezapadajú do šprintérskych cieľov.

Z tímu sa po odchode Alexandra Kristoffa do Intermarché Wanty Gobert uvoľnilo šprintérske miesto. Neistá je budúcnosť Fernanda Gavíriu, pričom špekuluje sa o prestupe José Alvára Hodega z Deceuninck – Quick-Step, ktorý by mohol špurty rozbiehať.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár