Peter Sagan: „Boli to moje prvé World Tour preteky.“

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Už dnes sa môžeme tešiť na prvú ochutnávku svetovej cyklistiky v tomto roku. Na programe dňa bude kritérium, ktoré otvorí podnik Santos Tour Down Under. Peter Sagan bol ústrednou postavou tlačovej konferencie. Ak by sa rozdávala cena v popularite, tak náš cyklista by ju získal už po pretekoch v Austrálii. Spomínané kritérium bude v Adelaide, začne o 19:15 miestneho času. Na cyklistov čaká 50,6 kilometrov, ktoré sa rozdelia do 22 mestských okruhov.

Trať:

Jednu z najlepších zostáv má u protinožcov tím Bora – Hasngrohe. Zrak sa upiera na domáceho Jaya McCarthyho, Íra Sama Benetta. Premiéru v nemeckých farbách si odbije Daniel Oss a Peter Kennaugh. Náš reprezentant sa na tlačovke vyjadril:

„Je príjmne počuť, že som najlepší rozbiehač šprintu pre Jaya, no máme tu i Sama. Sme oveľa silnejší ako minulé roky. Prečo som tu? Verím, že nazbieram veľa dobrých kilometrov. Je začiatok sezóny. Tour Down Under boli moje prvé World Tour preteky. Stretol som tu hviezdy cyklistiky ako Cadel Evans či Lance Armstrong.“

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár