Peter Sagan bude premiérovo na Giro d’Italia. Pôjde sa aj popri Slovensku

Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Peter Sagan (BOH) dnes na prezentácii trasy Giro d’Italia 2020 potvrdil, že sa zúčastní talianskej Grand Tour. Slovák vo svojej kariére  cesty La Corsa Rosa ešte neokúsil. Po skončení prvej Grand Tour sezóny sa tradične pozrie aj na tú druhú, Tour de France.

Peter Sagan:

„V posledných 10 rokoch som mal možnosti a privilégium súťažiť na najprestížnejších pretekoch v Taliansku, ale cítil som, že niečo chýba, Giro d’Italia. Nemyslím si, že existuje nejaký jazdec, ktorý nesníva o účasti na Corsa Rosa,  jedných z najnáročnejších a najkrajších pretekov sveta.“

V roku 2020 sa Giro pozrie aj do Maďarska. Počas troch etáp sa pôjde prológ v Budapešti a následne rovinatá etapa na severe, blízko slovenských hraníc s cieľom v meste Györ. Grande Partenza (Veľký štart) je naplánovaný na 9. mája 2020. Po troch dňoch v Maďarsku sa konvoj presunie do domovskej krajiny ružových pretekov.

„Nebude to ľahké, ale teším sa. Ďalší ročník mi ponúkne možnosť pretekať v blízkosti Slovenska. Som si istý, že povzbudzovanie Slovákov bude cítiť.“

29-ročný Žilinčan má k Taliansku blízky vzťah, keďže jeho profesionálna kariéra začala v roku 2010 v talianskom Liquigase. V palmarès svietia veľké úspechy aj z Tour de France či Okolo Kalifornie a zjavne chcel ochutnať niečo iné. Práve druhé menované preteky Slovák vynechá, aby sa dostatočne pripravil na Tour. Rozdiel medzi koncom Gira a Tour je tento rok oveľa menší, 23 dní, a to hlavne kvôli olympiáde v Tokiu.

Sagan tak bude mať menej času na regeneráciu, ak by sa rozhodol absolvovať všetkých 21 etáp na Gire s vidinou cyklámenového dresu, ktorý je, podobne ako zelený na Tour, pre víťaza bodovacej súťaže. Je však možné, že posledný ťažký vrchársky týždeň vynechá. Jednoznačne to je po desaťročí veľká zmena v inak jednotvárnom kalendári trojnásobného majstra sveta. Giro patrí každým rokom k tomu najlepšiemu, čo cyklistický kalendár vyprodukuje. Nespája sa s ním taká nervozita či tlak sponzorov, tímov a fanúšikov, ako na známejšej Tour de France.

A kto iný si mal konečne splniť účasť na najatraktívnejšej Grand Tour, ak nie Sagan?

 

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár