Peter Sagan: Chcem vyhrávať viac

Peter Sagan Prológ Okolo Slovenska 2021

zdroj: cyklonews.sk

Peter Sagan (TotalEnergies) a jeho tím TotalEnergies zverejnili video, kde sa Peter rozprával o minulej sezóne a plánoch do budúcna. Jeho sezóna sa otvorí už o niekoľko dní na pretekoch Vuelta a San Juan.

Aké sú tvoje pocity po minulej sezóne?

Minulý rok som prípravu začal neskôr ako obvykle. Mal som Covid-19 a dlhé komplikácie. I keď som bol negatívny, tak problémy pretrvávali. Počas pretekov som mal zvláštne problémy. Uprostred pretekov vás začne pichať v nohách a neviete prečo. Potom som prerušil sezónu na dva týždne a dobiehal som manko zo zimy. Potom ste v kolotoči pretekov, cestovania a je veľmi ťažké dohnať zameškané.

Po víťazstve vo Švajčiarsku si myslel, že si späť?

Bol som veľmi šťastný po výhre, bola to moja prvá v sezóne. Na Tour de France som bol párkrát blízko, no nevyšlo to. Nemal som však pocit, že som v plnej kondícii. Ten pocit sa dostavil asi až v Austrálii na majstrovstvách sveta, no i tak to nestačilo na výhru.

Ako zvládaš menej prvenstiev ako v minulých rokoch?

Rozhodne to nie je príjemný pocit. Robím cyklistiku, aby som vyhrával. Taký je však život, raz ste hore, raz ste dole. Dôležité je ale bojovať ďalej a nevzdávať sa.

Akým spôsobom sa po toľkých víťazstvách motivuješ?

Motivácia príde vždy 5 kilometrov pred cieľom (smiech).

Máš okolo seba stále veľa fanúšikov, ako to zvládaš?

Je to občas náročné, no užívam si to. Fanúšikovia sú však na celý život. Víťazstvá prichádzajú a odchádzajú, no fanúšikovia sú to pre vás stále.

Je ťažké byť Petrom Saganom?

Zvyknete si na to (smiech).

Žartoval si, že ak vyhráš majstrovstvá sveta, tak skončíš. Je to pravda?

Áno, preto som šiel troje majstrovstvá. Cestu, gravel i horské, no vyhral som a som stále tu.

Takže rozmýšľaš o odchode do dôchodku?

Niekedy áno, no to by som nešiel do prípravy pred sezónou. Takže nateraz nad dôchodkom neuvažujem.

Si s tímom už rok, ako to vnímaš?

Pred príchodom som nevedel, čo čakať. Za ten rok som však zistil, že všetko klape výborne. Od mechanikov až po jazdcov je všetko dobré. Myslím, že ako celkom sme tu veľmi dobrý kolektív.

Má tento tím vlastný štýl?

Určite áno. V iných tímoch som mal pocit, že ide len o biznis. Tu mám pocit rodinnej atmosféry. Každý jazdec praje tomu druhému a naopak.

Si v plnej kondícii, takže ďalší rok bude dobrý?

Musím poďakovať tímu, lebo ma podporoval celú sezónu. Chcel som vyhrať viac, pre tento tím. Teraz sa cítim veľmi dobre a chcem vyhrať viac. Tím si to zaslúžia najviac, boli tu pre mňa v každej situácii. Takže chcem vyhrávať viac.

Peter Sagan interview

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár