Peter Sagan, jeho brat a Erik Baška majú koronavírius

Sagan po 8. etape Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/giroditalia

Peter Sagan, Juraj Sagana a Erik Baška sú pozitívni na covid-19. Znie oficiálne stanovisko tímu BORA – hansgrohe. Trojica Slovákov v nemeckom tíme bola niekoľkokrát testovaná PCR metódou a výsledok vyšiel pozitívny. Všetci majú mierne, bežné príznaky ochorenia a zostávajú v karanténe na Kanárskych ostrovoch.

Peter Sagan:

„Pár týždňov trénujem s bratom Jurajom a mojím tímovým kolegom Erikom Baškom na Gran Canarii. 29. januára sme si nechali urobiť PCR test, aby sme mohli potom odletieť späť domov. Bohužiaľ, výsledky neboli také, v aké sme dúfali a všetci traja sme mali pozitívny test na Covid-19. Cítime sa dobre, od toho dňa ostávame v karanténe,“ uviedol Sagan v tlačovej správe.

Máme podporu tímu a rád by som poďakoval Ralphovi Denkovi a lekárskemu tímu. Aj keď sme vzdialení od seba tisícky kilometrov v izolácii, cítíme, akoby sme boli priamo pri sebe a budeme pod drobnohľadom, dokiaľ to bude nutné.“



Šéf tímu Ralph Denk:

„Načasovanie určite nie je ideálne, ale neexistuje niečo ako vhodný čas na ochorenie covidom. Peter bol – a stále je – extrémne motivovaný. Preto bol už pomerne v pokročilom štádiu prípravy na novú sezónu. Najdôležitejšie teraz je, že všetci traja sú v poriadku a zatiaľ vykazujú mierne symptómy. Naše lekárske oddelenie je s nimi v kontakte a poskytujú im optimálnu starostlivosť. Ešte sa nevie, čo to znamená pre začiatok sezóny. Najprv musia byť všetci zdraví, potom začneme zvažovať ďalšie kroky.“

Už viacero profesionálnych cyklistov si prešlo koronavírusom. Prvým bol Fernando Gavíria, ktorý o pol roka bol opäť infikovaný. Po prvom strete dokázal v lete vyhrať etapu na Vuelta a Burgos. Magnus Cort Nielsen v rámci jedného mesiaca prešiel covidom a vyhral etapu na Vuelte.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár