Peter Sagan: Každé preteky sú moje posledné.

Peter Sagan Prológ Okolo Slovenska 2021

zdroj: cyklonews.sk

Peter Sagan (TotalEnergies) pred sezónou oznámil, že tento rok je jeho posledným na ceste. Jeho novým cieľom bude olympiáda v Paríži, no v pretekoch na horských bicykloch. Už minulý rok si vyskúšal majstrovstvá sveta v horských elektro-bicykloch, kde obsadil 16. miesto. Nie len o tomto sa Tourminátor rozprával vo virtuálnom rozhovore pre Discovery+. Táto stanica je materskou pre nám viac známy Eurosport či GCN+.

Peter Sagan

Všetci pozorne sledujeme tvoju poslednú sezónu na ceste, čo je tvojim cieľom pre tento rok?

Môjim cieľom je si to v prvom rade užiť a dopriať svoj čas všetkým fanúšikom, ktorí mi fandili celé tie roky. Na jar to budú klasiky, potom rozlúčka s Tour de France. Každé preteky sú moje posledné, čo je zvláštny pocit.

Asi to bude veľmi ťažké, no ktoré víťazstvo je v tvojej kariére najcennejšie?

Je to veľmi ťažké, zvykol som toho vyhrávať veľa. Najcennejšie asi budú Flandry, Roubaix či majstrovstvá sveta.

Si juniorský majster sveta v horských bicykloch, ktoré podniky budeš mať tento rok ako prípravu pre olympiádu v roku 2024?

Minulý rok som skúsil majstrovstva v horských e-bicykloch, bola to zaujímavá skúsenosť. Veľmi sa mi zapáčila atmosféra, ste v horskej dedinke, s úplne inou skupinou ľudí. Bolo to pekné. Vtedy vznikla myšlienka na olympiádu v horských bicykloch. Po Tour de France budú majstrovstvá sveta na ceste, o týždeň neskôr budú majstrovstvá sveta v horských bicykloch. Na Slovensku sa ešte nikto v horských bicykloch nekvalifikoval do Paríža, ciže bude vôbec otázne, či sa to podarí mne. Každopádne to bude výzva.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár