Peter Sagan končí s cestnou cyklistikou vo World Tour

zdroj: facebook.com/petersagan

Peter Sagan (TotalEnergies) končí s cestnou cyklistikou v kategórii World Tour. Oznámil to v deň svojich 33. narodenín počas voľného dňa na pretekoch Vuelta a San Juan 2023, kde len včera skončil druhý. Cestný bicykel takmer úplne na klinec zavesí na konci tejto sezóny. Na obzore sú nové ciele a návrat ku koreňom.

Vyjadrenie Petra Sagana:

Peter Sagan vidí svoju budúcnosť v horskej cyklistike

Trojnásobný majster sveta má vo svojej budúcej kariére jasné ciele. S profesionálnou cyklistikou nekončí, práve naopak. Svoju budúcnosť vidí tam, kde kedysi začínal – v horskej cyklistike. Preto jeho novým projektom sú preteky v horskej cyklistike na Olympiáde v Paríži 2024. Na to, aby sa na ne kvalifikoval, potrebuje zozbierať body z jednotlivých kôl MTB kalendára.

Cestná cyklistika bude spríjemnením

Koniec na pretekoch kalendára World Tour neznamená, že sa Peter Sagan zo sveta cestnej cyklistiky úplne „vyparí“. Aj v roku 2024 Tourminatora uvidíme na menších cestných pretekoch vo farbách tímu TotalEnergies. To však nič nemení na tom, že rok 2023 je tým posledným, kedy celé Slovensko bude môcť držať palce Petrovi na tých najväčších a najslávnejších jarných klasikách, monumentoch či letnej Tour de France. Bohatá kariéra vo World Tour trvala krásnych 14 rokov a v rozmedzí rokov 2015-2018 sa obdobie označovalo aj ako éra Petra Sagana.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár