Peter Sagan pád na Tour de France prešiel bez vážneho zranenia

Tour de France 2021
Peter Sagan

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Peter Sagan (BOH) a Caleb Ewan (:lts:) zažili spolu pád v 3. etape Tour de France 2021. Slovák na pretekoch pokračuje, ale Austrálčan predčasne končí.

Ewan chcel otvoriť šprint po vnútornej stope, narazil do kolesa neskoršieho víťaza Tima Merliera (Alpecin-Fenix) a pri páde so sebou zobral Sagana. Slovák nemal čo robiť, prišiel o dobrú pozíciu na páske.

Peter Sagan má podľa BORA – hansgrohe množstvo veľkých modrín a dlhú hlbokú reznú ranu na boku. Získal ich dlhým šmýkaním sa po drsnom asfalte. Mal by pokračovať v pretekoch.

„Očakávali sme nervóznu etapu, ale po šprintérskej prémii to bolo až mimoriadne hektické. Cítil som sa dobre, Nils Politt mi dosť pomohol pri udržiavaní si pozície. Bol som na veľmi dobrom mieste pred cieľovou čiarou, ale spadol som s Calebom Ewanom. Dokázal som sa postaviť a na bicykli prejsť páskou, ale nie je to niečo, čo by som od etapy chcel. Dúfam, že ostatní jazdci sú na tom OK,“ povedal Peter Sagan podľa tímovej stránky,

Peter Sagan má modriny:

26-ročný Ewan bol prevezený sanitkou do nemocnice pri Pontivy. Oficiálne správy tímu hovoria o zlomenej kľúčnej kosti. Ewanova cesta Tour sa skončila v prvý šprintérsky deň. Víťaz dvoch etáp z Gira mal v pláne získať prvenstvo na každej jednej Grand Tour. Navyše, v prvých troch etapách si na šprintérskych prémiách budoval dobrú pozíciu do súťaže o zelený dres.



Caleb Ewan si zlomil kľúčnu kosť:

„S týmito úzkymi cestami, proste ste vedeli, že sa to stane. Nepotrebujete ani chybu jazda, ak máte pelotón idúci v rýchlosti 60 km/h a niekoľko prekážok na ceste a zákrutu. Prvé etapy potrebujú rovné a široké cesty,“ povedal športový riaditeľ tímu Deceuninck – Quick-Step Tom Steels.

Okrem Sagana a Ewana v šprintérskom finále sa stali ďalšie nebezpečné pády. Na zradných, úzkych cestách spadol veľký favorit celkového poradia Primož Roglič (:tjb:) a v cieli stratil 1:21 na víťaza. Roglič nemá žiadne zlomeniny, ale získal množstvo škrabancov. Slovinec pokračuje v pretekoch. Zdržaný mnohými pádmi bol aj Tadej Pogačar (:uae:), ktorý mal manko 26 sekúnd, ale na zemi sa neocitol.

Veľmi zle vyzeral aj Jack Haig (:tjb:), ktorý odstúpil hneď počas pretekov na nosidlách zdravotníkov.

Caleb Ewan a Peter Sagan pád na Tour de France (video):

  

Mohlo by vás zaujímať

3 responses to “Peter Sagan pád na Tour de France prešiel bez vážneho zranenia

  1. Sagan sa v poslednej dobe prezentuje ako blb, lebo NA KAŽDEJ koncovke končí niekde uprostred poľa NAPRIEK TOMU, ŽE – ako bolo vidno aj včera – MÁ DOSTATOK PRIESTORU NA CESTE ÍSŤ DO VOĽNÉHO PRIESTORU, KDE MU NIKTO NEZAVADZIA. Navyše absolútne ignoruje fakt, že pred cieľom má na to špurtovať cca 400-300 m, TAK PREČO DOBOHA NEJDE DO TOHO ale čaká na niekoho, kto s tým začne?!? Aj nástup o 1-2 desatiny sekundy skôr sa počíta a tým by mohol vyhrávať etapy!

Pridaj komentár