Peter Sagan má o budúcnosť postarané, s tímom Bora by mal podpísať novú zmluvu

zdroj: twitter.com/CyclingBoomer/

Peter Sagan (BOH) zostane v nemeckom tíme Bora – hansgrohe do roku 2021. Podľa zdrojov portálu Cyclingnews sa to má oficiálne ohlásiť na piatkovej tlačovej konferencii v dejisku Majstrovstiev sveta v Innsbrucku.

Súčasný kontrakt trojnásobného majstra sveta sa skočí po sezóne 2019. Majiteľ tímu Ralph Denk by predĺžením zmluvy zabráni prípadným ponukám od konkurenčných tímov. Obidve spoločnosti Bora a aj hansgrohe už potvrdili, že nemecký World Tour tím budú sponzorvať do roku 2021. Hlavné sponzorské firmy taktiež zaznamenávajú úspech na trhu aj vďaka angažovaniu sa do cyklistiky.

Sagan by si tak mal udržať status najlepšie plateného cyklistu v pelotóne. Podľa všetkých informácií momentálne zarába približne štyri až šesť miliónov eur ročne. Po jeho úspechoch na Paríž – Roubiax alebo v súťaži o zelený dres na Tour de France sa táto suma môže ešte navýšiť.

„Tím a aj sponzori si chcú udržať Petra kvôli tomu, že dokáže osloviť ľudí aj mimo cyklistiky. Pre mňa a ani pre Petra nie sú peniaze najdôležitejšou súčasťou prípadnej dohody,“ vyjadril sa Denk.

Sagan sa momentálne pripravuje na preteky s hromadným štartom. Rakúska trať však Slovákovi nevyhovuje, nastúpa sa vyše 4000 výškových metrov. Držiteľ zeleného dresu z Tour sa už dávnejšie vyjadril, že na šampionáte zúčatsní z úcty k duhovému dresu. Ten nosil predošlé tri sezóny.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár