Peter Sagan nebude štartovať na Okolo Flámska 2022

Okolo Flámska 2022
Peter Sagan Team TotalEnergies cyklistika

zdroj: © Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

28. marca cyklistický svet obletela správa, že slovenský rýchlik Peter Sagan v službách tímu TotalEnergies nebude štartovať na nadchádzajúcom kockovom monumente v Belgicku – Okolo Flámska. Dôvodom majú byť potenciálne zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné prešetriť. Tie mu znemožňujú pretekať vo vysokom tempe v dlhších pretekoch. Z toho dôvodu v rozhodujúcich pasážach niekdajší trojnásobný majster sveta ťahá za kratší koniec. Zmení sa niečo na pretekoch Circuit Cycliste Sarthe?

Image
Peter Sagan na pretekoch Gent-Wevelgem https://twitter.com/cyclecollective/status/1508054995911921665/photo/1

Gent-Wevelgem bol jasný indikátor

To, že Peter Sagan nie je vo svojej top forme, sa vie už od začiatku sezóny. Januárový „kovid“, chrípka počas otváracieho klasikárskeho víkendu a črevná viróza počas Tirreno-Adriatico rozhodne nie sú maličkosti. Žiaľ, zdravotné problémy, zdá sa, pokračujú ďalej. Nasvedčujú tomu aj predstavenia Petra Sagana v úvode Flámskeho týždňa. Na klasike E3 Saxo Bank Classic obsadil až 68. miesto. Klasiku, ktorá mu sedí oveľa viac – Gent-Wevelgem, ani nedokončil. Svoju púť na pretekoch, kde je rekordérom, potiahol len do prvého prejazdu helingenu Kemmelberg. Teda do prvej väčšej prekážky, kde kedysi jazdil s ľahkosťou a režíroval preteky.

Čo ďalej?

Ako už bolo zmienené, Sagan vynechá blížiaci vrchol belgickej klasikárskej sezóny, slávne De Ronde. Namiesto toho podstúpi viacero testov zameraných na odhalenie príčiny pretrvávajúcej slabosti v dlhších pretekoch. Následne, ak testy nepreukážu nič vážne, by sa mal rodák zo Žiliny predstaviť od 5. do 8. apríla na 4-etapových pretekoch v srdci Francúzska Circuit Cycliste Sarthe (úroveň 2.1). Tieto preteky by mali poslúžiť na rozjazdenie pred vrcholmi ako Amstel Gold Race a Paríž – Roubaix. Či na nich bude naozaj štartovať, je nateraz bezpredmetné riešiť.

Pozrite tiež:

Víťaz Okolo Katalánska, Sergio Higuita (BOH) v spojitosti s Tour de France 2022.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár