Peter Sagan: „Nebudem sa ospravedlňovať Van Aertovi – rovnako by sa mohol ospravedlniť mne.“

Peter sagan

zdroj: twitter.com/petosagan

Minulá sezóna nebola pre Petra Sagana (BOH) najlepšia v kariére, no zaznamenal niekoľko výborných výsledkov. Pretrhol 15-mesačné čakanie za víťazstvo, keď vyhral famóznu etapu na Gire, ktorá končila v Tortorete. Úvod novej sezóny poznačili problémy s pandémiou a niekoľko pretekov bolo zrušených. Medzi nimi bol aj podnik Vuelta a San Juan, kde mal náš reprezentant debutovať. Na pretekoch mal štartovať Chris Froome (:isn:), Filippo Ganna (:ins:) či Elia Viviani (COF). Slovák tak bol nútený svoje plány zmeniť. Dnes prebehla online video konferencia tímu Bora-hansgrohe a Peter odpovedal na niekoľko otázok.

Slovák potvrdil, že svoju sezónu začne prvýkrát od roku 2017 na otváracom víkende. Klasiky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brusel – Kuurne sa konajú 27., respektíve 28. februára.

O medializovanej účasti na Giro d’Italia sa ešte rozhodne na základe kondície po klasikách. Jeho veľkými cieľmi zostávajú monumenty Miláno – San Remo, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix v marci a na začiatku apríla.



Zmena plánov

Teraz som s tímom na sústredení v Lago di Garda. Predtým som bol doma v Monaku s bratom Jurajom. Keď sme však zistili, že Tour de San Juan bola zrušená, rozhodli sme sa ísť na sústredenie na Kanárske ostrovy. Spolu s tímom sa zúčastním aj kempu  v Sierra Nevade a až potom budem pretekať.

Prvé preteky

„Začiatok sezóny sa posúva a tak budú moje prvé preteky vo februári. Absolvujem Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brussels-Kuurne. Okrem toho budem na každej významnej klasike.

Tam sa pravdepodobne stretne s Woutom Van Aertom, s ktorým sa na Tour de France stretol v jednom z dojazdov. Bol z toho ihneď incident a plné noviny.


Wout Van Aert vs Peter Sagan

Počas svojej kariéry som bol v mnohých náročných dojazdoch a som tu. Myslím si, že sa nemusím Van Aertovi ospravedlňovať – ​​rovnako by som mohol povedať, že by sa mal ospravedlniť mne. V cyklistike je jednoducho veľa takýchto situácií a nie je potrebné, aby sa niekto niekomu po každej ospravedlňoval.

Motivácia a budúcnosť

„Samozrejme, som v najlepšom veku jazdca a čo mám robiť iného? Každopádne stále snívam o víťazstve v Miláne – San Reme. Veľakrát som bol blízko k tomu, aby som vyhral tieto preteky a nakoniec tam bol vždy niekto rýchlejší ako ja. Počas tréningov odovzdávam maximum, dúfajme, že tentokrát mi to bude stačiť.“

Posilnený tím

„Som rád, že tím je silnejší. Čím viac dobrých jazdcov, tým lepšie výsledky budú.“




Zdroj: naszosie.pl

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár