Peter Sagan necíti tlak: „Nesnívam o majstrovstvách sveta.“

zdroj: twitter.com/rouleur

Nasledujúcu nedeľu vyvrcholia Majstrovstvá v cestnej cyklistike v Yorkshire závodom s hromadným štartom. Medzi favoritov patrí okrem iných aj trojnásobný víťaz Peter Sagan. Ak sa mu v Harrogate podarí, stane sa najúspešnejším jazdcom na šampionátoch v histórii.

Ako už 29-ročný Slovák viackrát počas svojej kariéry ukázal, tlak necíti a ani si nevytvára prehnané predstavy.

Peter Sagan o možnej výhre:

„A čo sa tým zmení, ak sa to stane? Nič, a to je v poriadku.“

Žilinčan neskôr pre portál Sporza upresnil vyjadrenie. Je jasné, že tak ako každý, chcel by vyhrať dúhový dres.

„Áno, mám motiváciu vyhrať. Preto aj jazdím majstrovstvá, ale nie je to ľahké. Je lepšie, ak ostanete s nohami na zemi. Určite nesnívam v noci o majstrovstvách sveta, ale môžeme to pokladať za môj cieľ.“

Sagan naposledy absolvoval dvojicu belgických jednodňoviek, kde pomohol kolegovi Ackermannovi k druhému a prvému miestu. Formu ukázal výbornú aj na dvojici kanadských pretekov, kedy pokrýval útoky Alaphilippa, v Montreale sa neskôr rozhodol sám stíhať únik a v závere už, prirodzene, nemal veľa síl. Problém s výkonnosťou z jari by sa tak, podľa všetkého, nemal opakovať.

V nedeľu, 29. septembra, sa Peter Sagan stretne s najväčšími favoritmi na zisk dúhového dresu. V tom bol v tejto sezóne veterán Alejandro Valverde a po návrate klasikárskej trasy sa mení aj okruh možných víťazov. Medzi nich patria mená ako Julian AlaphilippeGreg Van AvermaetMichael MatthewsPhilippe Gilbert, Alexander Kristoff alebo Mathieu van der Poel. Aj o 24-ročnom Holanďanovi sa pri jeho vôbec prvej účasti na cestných majstrovstvách v najvyššej kategórii hovorí ako o najväčšom vyzývateľovi. Fenomenálny cyklokrosár a MTB jazdec preto bude veľmi stráženým borcom, no ani to nemusí byť kľúč k jeho zastaveniu. Ak by opäť predviedol svoj jedinečný výkon ako na Amstel Gold Race, bolo by veľmi ťažké mu konkurovať.

Okrem toho sa však spomína aj Remco Evenepoel. Belgický talent minulý rok dominoval obe kategórie juniorov, teraz je dokonca možným adeptom na pódium. 19-ročný jazdec Quick Stepu už v tejto sezóne vyhral Clásica San Sebastian alebo európsky šampionát v časovke.

O Evenepoelovi

„Je mladý, silný, v živote sa môže stať hocičo. Všetko je možné. Bol som na pár pretekoch s ním, urobil na mňa dojem. Ale stále je to pre neho viac a viac ťažké, keďže už nie je v pelotóne nový.“

 

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár