Peter Sagan nie je sklamaný: „Prepásol som príležitosť.“

zdroj: twitter.com/WielerFlits

Peter Sagan dnes skončil na piatom mieste na cestných pretekoch majstrovstiev sveta, keď najprv 33 km pred cieľom nezachytil rozhodujúci únik borcov ako víťaz Mads PedersenMatteo Trentin alebo Mathieu van der Poel. Potom tri kilometre pred cieľom vyrazil z hlavnej skupiny, ktorá už dlhšiu dobu výrazne nesťahovala únik. Ukázal, že mal dobré nohy, no jeho snaha prišla neskoro. V závere ešte ukázal dynamiku v nohách, aby získal piate miesto pred Michaelom Valgrenom, kolegom víťaza. V cieli mal stratu 43 sekúnd.

„Nie som sklamaný – také sú cyklistické preteky. Cítil som sa veľmi dobre, ale asi som prepásol príležitosť byť v čelnej skupine. Mohol som tam byť, ale myslel som, že sa to zlepí na hromadný šprint. Vybral som si svoju možnosť a napokon to skončilo inak. Čakal som, aj som sa snažil, lebo som sa chcel porovnať s ostatnými. Bolo to dobré, ale proste som nezachytil príležitosť byť vpredu,“ povedal Sagan v cieli.

„Čakal som, že viaceré krajiny budú silnejšie, ale počasie asi pripravilo veľa chalanov o preteky, lebo zmrzli a neskončili. Veľa krajín bolo slabších ako zvyčajne. Myslím si, že preto preteky boli také. Ale gratulujem víťazovi.“

„Čakali sme náročné majstrovské preteky a zradné poveternostné podmienky ich ešte sťažili. Bol som vo veľmi dobrej kondícii a od začiatku do konca som sa snažil dať zo seba to najlepšie. Môj brat Juraj Sagan a tiež Erik Baška a Ján Andrej Cully vynaložili v dnešných pretekoch obrovské úsilie, za čo sa im chcem poďakovať. Všetci sme spoločne bojovali, ale nebol to náš deň. Budeme sa o to snažiť znova v nasledujúcich rokoch. Blahoželám samozrejme Madsovi Pedersenovi a celému dánskemu tímu k víťazstvu, ktoré si dnes určite zaslúžili,“ uviedol Slovák na svojom webe. 

 

Zdroj: petersagan.com, cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár