Peter Sagan: „Paríž – Roubaix bolo veľmi náročné a rýchle.“

Peter Sagan

zdroj: facebook.com/PeterSagan/

V nedeľu sa konal tretí monument sezóny Paríž – Roubaix. Tento podnik ukončil jarnú sériu klasík. Peklo severu neostalo svojej povesti nič dlžné a veľa jazdcov si to dnes „užilo“. Strhujúce preteky ovládol Greg Van Avermaet (BMC). Ten si prešiel v začiatkoch technickými problémami, no vďaka tímovým kolegom sa z toho „vylízal“ a do záveru mal šancu na triumf. Svoju príležitosť využil a 30 kilometrov pred cieľom bol vo vedúcej trojke, ktorá mala na Boonenovu skupinu náskok 45 sekúnd. Na cieľovom ovále v Roubaix vyzval Belgičana Zdeněk Štybar (QST). Čechovi však chýbalo asi 20 metrov k senzačnému triumfu. Tretie miesto vybojoval Sebastian Langeveld (CDT).

Technické problémy Petra Sagana

Peter Sagan (BOH) vyzeral takmer 200 kilometrov vo výbornej forme. 75 km pred koncom zaútočil s tímovým kolegom Bodnarom (BOH). Spolu s nimi sa vyviezli ďalší dvaja jazdci – Stuyven (LTS) a Oss (BMC). Náš reprezentant však na úseku pavé dostal defekt a skupina prenásledovateľov ho pohltila. 32 kilometrov pred cieľovou páskou, keď sa lámal chlieb a nastupovalo sa so železnou pravidelnosťou, tak si osud znova vybral nášho reprezentanta. Ďalší defekt však už mal fatálne následky a Saganovi sa vzdialilo čelo pretekov. Boonenovu skupinu dostihol, no na viac už nemal. Technické problémy ho stáli veľa síl. Tourminátor nakoniec skončil vo štvrrtej desiatke.

Najdôležitejšie momenty pretekov

Peter sa po Paríž – Roubaix na svojom facebookovom profile vyjadril

Paríž-Roubaix bolo veľmi náročné a rýchle. Moji tímoví kolegovia odviedli počas dňa naozaj skvelú prácu, ale dostal som defekty počas dvoch dôležitých momentov, keď som mal dobrú pozíciu vpredu. Ako som už povedal, potrebujete viac ako dobrú formu a nohy, aby ste vyhrali Paríž-Roubaix. Je to však súčasť cyklistiky a zabojujeme znovu o rok!


zdroj: facebook.com/PeterSagan

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár