Peter Sagan pomohol okoloidúcemu turistovi

Peter Sagan pomoc

zdroj: twitter.com/richardmoore73

Willie McColl, 63-ročný škótsky cykloturista, zažil poriadnu dávku smoly. Až mu pomohla skupinka profesionálnych cyklistov, medzi ktorými bol aj Peter Sagan.
Ako spomína Richard Moore v relácii The Cycling Podcast, Škót dostal počas dvojhodinovej jazdy na ostrove Gran Canaria defekt. Keď defekt dostal tretíkrát a nemal v zásobe voľnú dušu, objavila sa nečakaná pomoc.

„Zamával som partii mladíkov, ktorí bez zaváhania zastavili a ja som mohol pokračovať,“ spomína McColl. Cituje ho road.cc.
Dotout- procycling
Skupinka, ktorá zastavila, pozostávala z Michaela Gogla, nového rakúskeho pretekára Alpecin-Fenix, Petra Sagana, jeho kolegu z TotalEnergies a jazdca Bora-hansgrohe.

„Sagana som najprv nespoznal. Až Michael [Gogl] na neho ukázal. Vyzeral oveľa mladšie, než som si myslel. Pomáhal mi pravdepodobne najslávnejší cyklista na svete!“ smeje sa zachránený McColl. Spomína, že všetci sa pozastavili pri jeho kolese, vyskúšali rôzne pumpičky, až kým zistili, že na vine je duša.

„Ani neviem, kto mi daroval novú dušu a kto ju vymenil,“ nevie si cykloturista spomenúť.

Jazdci boli podľa McColla veľmi príjemní a svoju ochotu argumentovali tým, že všetci si tým raz prešli.

Na túto situáciu asi nikdy nezabudne.

Peter Sagan sa pripravuje

Peter Sagan sa pripravuje na novú sezónu, prvú v drese francúzskeho tímu TotalEnergies. Na začiatku roka sa opäť nakazil Covid-19, ale to mu zjavne nebráni, aby už o pár týždňov začal pretekať.

Trojnásobný majster sveta začne sezónu na podniku Tour du Haut Var (18. – 20. februára). Následne absolvuje otvárací klasikársky víkend, Paríž – Nice a potom tradičný program s monumentmi Miláno – San Remo, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

Podporte nás:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár