Peter Sagan: „Som zvedavý ako na tom budem.“

zdroj: twitter.com/tinkoff_team

Peter Sagan (:tcs:) bude lídrom svojej stajne na prvých jarných klasikách Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brussel-Kuurne. Uradujúci svetový šampión bude v akcii po vyše mesačnej pauze. Jeho posledné preteky boli v Argentíne. Na spomíných klasikách sa Slovák objavil v roku 2010.

Sagan sa naposledy objavil na pretekoch začiatkom roka v San Luis. Posledný mesiac sa pripravoval v kempe v Španielsku. Náš cyklista o svojich možnostiach povedal:

„Som zvedavý ako na tom budem. Sú to moje prvé preteky v Európe v tomto roku. Naposledny som pretakal v Argentíne pred mesiacom, no tvrdo som od tej doby trénoval. Strávil som podstatný čas v tréningovom kempe v Sierra Nevade a viem, že som na tom dobre. Som zvedavý ako na tom je konkurencia. Táto dvojica pretekov je posledná fáza mojej prípravy pred jarnými monumentami, čo ako obvykle je pre mňa najväčšia výzva. Tento víkend sa prakticky ukáže ako na tom som v porovnaní s konkurenciou. Očakávam, že to bude náročné. Každý bude chcieť dokázať, že je vo forme.“

Lars Michaelsen, športový riaditeľ na margo pretekov povedal:

„Je jasné, že Peter je náš líder. Prešiel dobrou prípravou a preto ho budeme chcieť udržať sviežeho a v bezpečí. Tím sa mu bude snažiť pripraviť čo najelpšie podmienky do záverečného špurtu.“

Zostava tímu Tinkoff pre nasledujúci víkend: Peter Sagan, Maciej Bodnar, Daniele Bennati, Oscar Gatto, Jay McCarthy, Manuele Boaro, Nikolay Trusov and Adam Blythe.

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár