Peter Sagan tvárou Vuelty a San Juan

peter sagan

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Organizátori pretekov Vuelta a San Juan predstavili 39. ročník. Hlavnou hviezdou na podujatí bol Peter Sagan (BOH), ktorý na pretekoch zažije debut v nových farbách. Minulý rok sa preteky nekonali, no ročník 2022 bude nabitý menami. Prvé štyri tímu už potvrdili svoju účasť. Reč je o Bore, Ineose, Quick-Stepe a TotalEnergies. Celkovo by sa malo zúčastniť až 9 World Tour tímov. Z Pro tímov by mali prísť Eolo-Kometa, Team TotalEnergies, Drone Hopper-Androni Giocattoli a Bardiani-CSF.

Preteky sa uskutočnia od 30. januára do 6. februára. Po zrušení pretekov Tour Down Under to tak bude oficiálny štart novej sezóny. Podľa denníka Gazzetta dello Sport nebude na štarte chýbať Filippo Ganna (:ins:) či Elia Viviani (:ins:). Okrem nich sa na preteky chystá i Remco Evenepoel (:dqt:), ktorý triumfoval v roku 2020. Slávnostný akt hostilo luxusné divadlo Bicentennial Theatre. Medzi ústredné postavy ceremónie patril i Peter Sagan.

Prvé štyri tímy potvrdené

Peter Sagan

„Nedokážem slovami popísať, aké neuveriteľné podujatie zorganizovali v Argentíne. Nie len prezentácia, ale i to čo nasledovali potom. Šou bola fantastická, veľmi pekne ďakujem za krásny večer.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár