Peter Sagan vynechá olympijské hry v Tokiu

Peter Sagan olympisjké hry

zdroj: © BORA - hansgrohe / Bettiniphoto

Peter Sagan bude musieť vynechať olympijské hry v Tokiu. Slovák má po páde z tretej etapy Tour de France 2021 zdravotné problémy s kolenom. Informoval o tom oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru.

V utorok Sagan oznámil úspešné podstúpenie chirurgického zákroku kolena, aby sa odstránil opuch a zápal.

Na cestné preteky olympiády v Tokiu tak pocestuje Juraj Sagan a Lukáš Kubiš z Dukla Banská Bystrica. Sagan pred majstrovstvami Slovenska utrpel zlomeninu kľúčnej kosti. 21-ročný Kubiš predvádza v tejto sezóne kvalitné výkony, bol prvým náhradníkom v nominácii.

Cestné preteky sú na programe 24. júla na náročnej vrchárskej trati pod horou Fudži. Profil pripomína profil ťažkej vrchárskej klasiky, záverečné stúpanie Mikuni má 6,7 km o priemere 10%.

Peter Sagan po operácii kolena:

“V prvom rade chcem poďakovať celému manažmentu Bora-hansgrohe a hlavne doktorovi Christopherovi Edlerovi. Od tretej etapy sa o mňa príkladne starali. V druhom rade chcem poďakovať za všetky pozitívne správy od tímových kolegov, kamarátov, fanúšikov a rodiny. V tretej etape som spadol a reťaz mi potrhala kožu na kolene. Ostala tam hlboká rana, no vyčistili sme to, aby sa tam nedostala infekcia. O niekoľko dní sa však vytvorila a musel som opustiť Tour. Ihneď som zamieril na operáciu, taktiež chcem poďakovať celému personálu klinike IM2S v Monaku. Operácia sa naplánovala vo veľmi krátkom čase, za čo ďakujem. Už teraz sa cítim oveľa lepšie. Všetko vyzerá dobre.”

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár