Peter Sagan: „Žltý dres bol pekný, ale sme tu pre Majku“

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/CyclingBoomer

Víťaz druhej etapy Peter Sagan (BOH) sa mohol obliecť do žltej kombinézy v tretej etape. Tá bola individuálnou časovkou. Slovák nestačil na tempo svojich kolegov a šesť kilometrov pred cieľom vypadol z tímového vláčiku. Sagan stratil žltý dres, ktorý vďaka výbornému výkonu svojho tímu prevzal Greg Van Avermaet (:bmc:). Peter Sagan napokon priznal, že časovka družstiev mala pomôcť najmä tímovému lídrovi na celkovú klasifikikáciu, Rafalovi Majkovi (BOH).

„Sme tu pre Majku. Bolo pekné nosiť žltý dres počas jedného dňa. Nie každý deň je nedeľa. Urobil som, čo som mohol. Je mi ľúto mojich kolegov, pretože dnes boli oveľa lepší ako ja,“ priznal 28-ročný jazdec.

Sagan mal v tretej etape viaceré problémy. Už na méte štyristo metrov mu vypadla fľaša s vodou. Potom sme mohli vidieť, že slovenská hviezda zjavne nemá dobré nohy. Niekoľkokrát sa ocitol na čele vláčika BORA – hansgrohe a po istý čas ťahal svoj tím. Následne prišlo stúpanie. Do čela sa dostal Daniel Oss (BOH) a nasadil tempo, na ktoré už Sagan nestačil. Vypadol aj Marcus Burghardt (BOH). Spoločne došli do cieľa. Fanúšikovia popri trati stále povzbudzovali muža v žltom, no nepomohlo to.

„Nemal som najlepší deň. Tímové časovky sú vždy ťažké, pretože sú strašne rýchle. Uvidíme v ďalších dňoch. Skončili sme iba tretí deň a stále máme pred sebou dlhú cestu až do Paríža,“ povedal Sagan.

Až do nedele je Sagan väčším alebo menším favoritom na zisk víťazstva v každej etape. V desiatej etape zavíta pelotón do Álp.

„No, mohlo to byť lepšie. Mohlo to byť horšie. Dúfam, že urobím niečo lepšie v nasledujúcich dňoch. Teším sa na etapy v tomto týždni. Máme niekoľko šancí predtým ako prídeme do hôr,“ uzavrel držiteľ zeleného dresu.

BORA – hansgrohe skončila v tretej etape na siedmom mieste so stratou 50 sekúnd na víťazný tím BMC. Dokázali poraziť tímy, ktoré tiež majú ambície na celkové poradie ako AG2R La Mondiale alebo Bahrain – Merida. Majka je momentálne na peknom jedenástom mieste v generálnej klasifikácii.

„Moje nohy boli veľmi dobré a mohol som dosť tlačiť, ale nenašli sme správny rytmus. Stratilis sme o niekoľko sekúnd viac ako sme očakávali. Moja pozícia v GC je stále dobrá. Stále máme pred sebou veľa zložitých etáp, kde môžeme získať nejaký čas,povedal Poliak Rafal Majka.

Sagan sa sústredí na zisky etapových triumfov a víťazstvo v súťaži o zelený dres. Tento rok môže vyrovnať rekord Erika Zabela, ktorý získal šesť zelených dresov. Slovák má k tomu dobre nakročené, v súťaži vedie pred Gaviriom (:qst:) o 26 bodov.

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár