Peter Sagan po 2. etape Gira v modrom, Ulissi sa ho bál

Giro d'Italia 2020
Peter Sagan po 2. etape Gira

zdroj: Marco Alpozzi/LaPresse

Diego Ulissi (:uae:) vyhral druhý deň Giro d’Italia na Sicílii. Peter Sagan po 2. etape Gira v modrom drese najlepšieho vrchára, keď ukázal kvalitné nohy na záverečnom stúpaní, ale na víťazného Taliana nenašiel viac síl.

Peter Sagan po 2. etape Gira:

„Je to pre mňa nezvyčajné, nosiť vrchársky dres. Získal som nejaké body do ‚ciclamino’ [bodovacieho] dresu a zajtra bude ďalšia ťažká etapa, tak uvidíme všetko deň po dni. Posledné stúpanie bolo celkom náročné. Od začiatku sme išli 3,7 km na plný plyn. S odstupom času by som možno mohol urobiť niečo inak. Keď som chytil Ulissiho a Honorého, možno som mal hneď šprintovať, ale bol som na limite, lebo som podal veľký výkon, aby som ich vôbec chytil. Keď už šprintovali, dal som zo seba všetko, ale Diego bol silnejší a vyhral s náskokom 4 až 5 dĺžok bicykla. Je to tak a som spokojný s druhým miestom,“ povedal podľa stránky tímu.

Sagan bol včera druhý najrýchlejší na krátkom stúpaní v časovke, rovnako druhé miesto bral na dnešnom finálnom stúpaní štvrtej kategórie. Vedie vrchársku klasifikáciu so 4 bodmi. Zajtra však o dres „maglia azzura“ príde, na rade je prvý horský finiš na Etne, ktorá je v prvej kategórie. Ľahkému vrchárskemu víťazovi sa udelí 40 bodov.

Sagan ukázal ako jediný zo šprintérov veľmi dobré nohy na stúpaní. Matthews či Démare zaostali a 30-ročný je už na druhej pozícii v bodovacej súťaži. Tú teraz vedie Diego Ulissi.

Diego Ulissi:

„Som naozaj šťastný zo siedmeho víťazstva na Giro d’Italia. Je to veľké zadosťučinenie pre mňa, ale aj pre tím. Na Corsa Rosa sme začali skvele, náš plán sme splnili. Bjerg, Gavíria, Richeze pre mňa urobili skvelú prácu na rovine. Potom na poslednom stúpaní som požiadal Contiho o zdvihnutie tempa, aby unavil šprintérov. Valerio bol perfektný a položil základy môjho víťazstva. Bol to náročný šprint, hlavne keď zozadu prišiel Sagan,“ uviedol Ulissi v tlačovej správe tímu.

Ulissi víťazí na klasikárskom finále. foto: Gian Mattia D’Alberto/LaPresse





31-ročný Ulissi dnes získal siedmu etapu na domácom podniku Giro d’Italia. Po víťaznom Okolo Luxemburska prišiel na tieto preteky ako jeden najväčších favoritov do takýchto klasikárskych etáp, čo dnes aj potvrdil. Pokryl útok Wackermanna a veril si na šprint so Saganom.

Michael Matthews:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Matthews (@bling90),

„Nico Denz odvádzal celý deň skvelú robotu a vo finále sme mali dobrú pozíciu. Sam Oomen tiež dobre pracoval, aby vo finále so mnou zostal čo najdlhšie. Išlo sa šialené tempo, myslel som si, že sa vrátime na prednú skupinu na stúpaní, ale nestalo sa tak. Vyhral som však šprint o štvrté miesto. Samozrejme, som sklamaný a počkáme si na ďalšie etapy,“ povedal podľa tímového webu štvrtý muž etapy.

V ružovom drese po dnešku ostáva Filippo Ganna (:ins:), ktorý bezpečne dorazil v hlavnej skupine do cieľa. Zajtra sa vedúci pretekár Giro d’Italia na dlhom stúpaní na sopku Etna zmení.

Filippo Ganna:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Filippo Ganna (@gannafilippo),




„Posledné stúpanie bolo veľmi náročné a išli sme do toho dosť rýchlo. Som šťastný z udržania maglia rosa, je to veľmi príjemný pocit. Zajtra budem pracovať pre Gerainta Thomasa,“ povedal v televíznom rozhovore po etape.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár