Petr Vakoč si zlomil prst, Vincenzo Nibali úspešne po operácii

Petr Vakoč

zdroj: facebook.com/alpecinfenix

Vincenzo Nibali (:tfr:) je po úspešnej operácii zápästia. V stredu spadol na tréningovej jazde a vo švajčiarskom Lugane sa prešiel osteosyntézou. Sľubuje, že sa pokúsi vrátiť ešte pred Giro d’Italia. Talianska Grand Tour začína 8. mája.

Pravé zápästie si 36-ročný Talian zlomil na tréningovej jazde v stredu. Zákrok trval približne hodinu a boli mu aplikované kovové upevnenia do pravej ruky.

„Som v poriadku, mám za sebou prvý krok. Dúfam, že na bicykli budem už o desať dní,“ cituje Nibaliho Gazzetta dello Sport.

Petr Vakoč si zlomil prst

Čech Petr Vakoč spadol počas stredajšej klasiky Brabanstký šíp. Preteky ovládol v roku 2016. Po páde mimo cestu bol prevezený do nemocnice, kde skeny objavili zlomeninu prstu na ľavej ruke. 28-ročný jaxdec tímu Alpecin-Fenix podstúpil operáciu a niekoľko týždňov nebude môcť pretekať.

„Podstúpil som menší zákrok, ale malo by sa to rýchlo vyliečiť. Čochvíľa budem na bicykli. Som rád, že som mal prilbu a okuliare, ktoré m zachránili pred horšími zraneniami, keďže som na asfalt spadol hlavou dole. Ďakujem lekárom z nemocnice Saint Lic v Bruseli,“ napísal Vakoč na Instagrame.

Petr Vakoč bol celý rok 2018 bez pretekania. Na tréningu v Južnej Afrike ho zrazila dodávka a utrpel vážne poranenie chrbtice. Vrátil sa do profi pelotónu a v roku 2020 prestúpil z tímu Deceuninck – Quick-Step do Pro tímu Alpecin-Fenix.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár