Petrovi Saganovi budú na klasikách pomáhať od novej sezóny dvaja skúsení jazdci

Prestupy

zdroj: twitter.com/fabrizioviani

Prvé prestupy na sezónu 2019 uskutočnil aj nemecký celok BORA – hansgrohe. Ide o dvoch skúsených klasikárov. 32-ročný Luxemburčan Jempy Drucker a 33-ročný Talian Oscar Gatto sa tímu upísali na dve sezóny. Pomáhať by mali hlavne Petrovi Saganovi (BOH) na jarných klasikách.

„Po prvých rozhovoroch s tímom BORA – hansgrohe som okamžite mal dobrý pocit z prestupu. Páči sa mi spôsob, akým sa vyvinuli na jeden z najlepších tímov na svete. Preto sa veľmi teším z toho, že sa pridám do rodiny BORA – hansgrohre.
Predovšetkým tu budem kvôli posilneniu klasikárskej skupiny okolo Petra Sagana, takže to bude môj cieľ na ďalšie sezóny. Milujem klasiky a som veľmi motivovaný aby som sa opäť spojil s mojimi bývalými spolujazdcami Danielom Ossoma Marcusom Burghardtom. Z osobného hľadiska taktiež dúfam, že tu môžem urobiť pokrok ako jazdec a pomôcť im byť ešte úspešnejšími v budúcnosti,“
 vyjadril sa Drucker, ktorý má dnes (3. septembra) narodeniny.

Luxemburčan predtým pôsobil v tíme BMC Racing, v ktorom bol od roku 2014. Tento tím však od budúcej sezóny prevezme poľská spoločnosť CCC a zbavuje sa viacerých jazdcov.

Medzi Druckerove najväčšie úspechy patrí víťazstvo na Prudential RideLondon & Surrey Classic z roku 2015, víťazná etapa na Grand Tour Vuelta a España alebo dve etapy na domácom podniku Škoda-Okolo Luxemburska. Počas kariéry zatiaľ získal 6 víťazstiev v profi-pelotóne. V tíme BMC však pracoval hlavne ako domestik pre klasikára, Grega Van Avermaeta (:bmc:).

Jempy Drucker počas monumentálnej klasiky Okolo Flámska ešte v tíme BMC; zdroj: twitter.com/jempy_drucker

„BORA – hansgrohe sa stal jedným z najväčších tímov v cyklistike a spôsob, akým jednajú je veľmi pôsobivý a to bol jeden z dôvodov, kvôli ktorému som sa rozhodol prestúpiť tu. Taktiež som šťastný, že môžem stretnúť nejakých bývalých kolegov ako Petra (Sagana) a Rafala (Majku). Pre mňa táto zmena znamená novú výzvu, nový systém, nových pracovníkov v tíme, ale moja rola ostáva rovnaká. Budem plno podporovať tím a pomôcť im dosiahnuť nové ciele v nasledujúcich sezónach,“ povedal Gatto.

Ten prestúpil do tímu Ralpha Denka zo stajne Astana Pro Team, kde pôsobil predošlé dve sezóny. V roku 2016 jazdil s Petrom Saganom a Rafalom Majkom v už neexistujúcom tíme Tinkoff. Predtým pôsobil v prokontinetálnych tímoch ako Androni Giocattoli – Sidermec alebo Vini Fantini. Chuť World Tour ochutnal prvýkrát v roku 2014 v talianskom tíme Cannondale. Tam taktiež jazdil s bratmi Saganovcami.

Oscar Gatto v tíme Cannondale s Petrom Saganom ; zdroj: twitter.com/faustocoppi60

Počas vojej kariéry získal víťazstvo z flámskej kockovanej klasiky Dwars Door Vlaanderen v sezóne 2013. V roku 2011 získal etapové víťazsvo na domáom závode Giro d’Italia. Celkovo má 15 víťazstiev v profesionálnej kariére.

Zdroj:bora-hansgrohe.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár