Philippe Gilbert po hororovom páde odstupuje z Tour

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/Fan_DuTour/

Belgický celok Quick-Step Floors prišiel po 16. etape o dvoch jazdcov. Prvú pyrenejskú etapu nedokončil Tim Declerq (:qst:) a do zajtrajšej už nenastúpi Philippe Gilbert (:qst:). Ten spadol na klesaní v počas 16. etapy, ktorú napokon  aj napriek zraneniam dokončil. Belgický klasikár sa prevrátil cez múr, ktorý sa nachádzal na kraji cesty. V úzkej zákrute stratil kontrolu nad bickylom a ocitol sa v kríkoch pod cestou. Na chvíľu sme nevedeli, čo sa s Gilbertom stalo. Na tomto zjazde z Col de Portet d’Aspet v roku 1995 zahynul cyklista Fabio Casartelli. Gilbert sa nakoniec sa dostal späť na bicykel a pokračoval v jazde. Divákom v televízii ukázal palec hore.

Gilbert bol pred pádom na čele etapy, do cieľa došiel na 142. mieste. Etapu vyhral jeho tímový kolega Julian Alaphilippe (:qst:). S Francúzom sa dostal do úniku dňa a Gilbert mu pomáhal zbierať body na vrchárskych prémiách.

Po etape sa ho novinári spýtali, či je to koniec na Tour. Gilbert povedal, že áno. 36-ročný Belgičan potvrdil, že nemôže hýbať s kolenom a po schodoch išiel iba s pomocou. Potom sa dostal do ošetrovacieho prívesu a následne musel ísť do sanitného vozidla. Vyjadril sa, že problémy s kolenom budú diagnostikované pomocou magnetickej rezonancie v nemocnici.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár