Po 10. etape Tour; Sagan: „Budem bojovať i naďalej.“

Tour de France 2021
po 10. etape Tour

zdroj: https://twitter.com/deceuninck_qst/status/1412452142699405313/photo/1

10. etapa Tour de France 2021 priniesla už tretie víťazstvo Markovi Cavendishovi (:dqt:) a už len jeden jediný víťazný zárez ho delí od vyrovnania rekordu slávneho „kanibala“ Eddyho Merckxa, ktorý sa zdal roky neohrozený. Šancí na zisk 34. etapového triumfu bude mať ešte dostatok. Avšak, teraz sa poďme pozrieť, čo povedali najväčší protagonisti po 10. etape Tour.

Reakcie po 10. etape Tour de France 2021

Mark Cavendish (:dqt:) – víťaz

„Učebnicový lead-out celého tímu. Dostali sme sa dopredu, cieľ sme poznali a študovali sme ho. Pelotón sa rozdelil na rovine, neskúšali sme ho úplne rozbiť a verili sme si na šprint. Som poctený, že pre mňa pracovali veľkí šampióni a ja som sa vpredu objavil až 150 metrov pred cieľom.“

Wout van Aert (:tjb:) – 2. miesto

Wout sa po prvýkrát zapojil do hromadného šprintu a hneď z toho bolo druhé miesto, ktoré však bolí menej, keďže byť porazený podľa mnohých odborníkov najlepším šprintérom uplynulého desaťročia nie je ťaživé. Po dojazde belgický šampión povedal: „Je to motivujúce, žeby sa v nasledujúcej fáze niečo podarilo. Zajtra v každom prípade opäť pomôžem Jonasovi a dúfam, že na Mont Ventoux uvidím veľa belgických priaznivcov.“

 

Obrázok
https://twitter.com/RichardPlugge/status/1412442351855931395/photo/1

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) – 3. miesto

Nie a nie to prísť. Asi niečo podobné hmýri v hlave mladého Jaspera Philipsena, ktorý obstreľuje etapové víťazstvo na 108. ročníku Tour azda z každej strany, no získať sa mu ho ešte nepodarilo. Ale len doposiaľ. V Paríži už Jasper frustrovaný byť nemusí. Šancí je ešte stále dosť.

Michael Matthews (:bex:) – 5. miesto

Trošku stručnejší bol austrálsky komplexný špurtér, ktorý spoločne so Sonym Colbrellim (TBV) patrí k najväčšiemu ašpirantovi na zisk zeleného dresu. Vo svojom vyjadrení viac hodnotil ostatných než seba. „Luka a chlapci odviedli skutočne dobrú prácu, aby ma tam umiestnili vo finále, ale Cavendish je v dnešnej dobe príliš rýchly.“

Obrázok
https://twitter.com/GreenEDGEteam/status/1412435172474212360/photo/1

Peter Sagan (BOH) – 8. miesto

„Bola to ďalšia rýchla etapa a tím sa sústredil na to, aby bol Wilco stále chránený a na dobrej pozícii v prípade terezínov. V záverečných kilometroch som bol vpredu ale vo finále, pred poslednou zákrutou, som bol trošku vzadu, nie v ideálnej pozícii. Ako výsledok som nebol schopný začať šprintovať vtedy, kedy som chcel. Moje koleno je na tom lepšie a budem bojovať i naďalej.

Obrázok
https://twitter.com/BORAhansgrohe/status/1412450729802055688/photo/1

 

Zajtra je na programe 11. etapa, v ktorej cyklisti dvakrát zdolajú slávne Mont Ventoux. Finišovať sa však bude po zjazde.

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

  1. No ak Peto bojuje tak to vyzera ze skor sam zo sebou nez zo supermi o zeleny dres. Kedze ma za sebou Giro a asi dost neprijemny pad s asi nezanedbatelnymi nasledkami tak ono je to aj pochopitelne. Ze bojuje Colbreli a Mathews je celkom viditelne a zrejme. Pred tour som nebol vobec optimista co sa tyka dalsieho zelenho dresu ale ono to vyzera realne este horsie. Ci sa stihne dat Peto do pohody aby mohol zabojovat aspon o nejaku etapu ked nie o dres lebo toto vyzera byt uz malo pravdepodobne aj keby ze dnes ci neskor Cavendish nahodou nesplnil limit. Ale sak zelenych uz ma dost, dostal aj jeden cyklamenovy, nechcelo by to trosku upravit treningovy proces a skusit o rok dva ziskat bodovaci dres na Vuelete aj ked tam je to dost specificke ale ak by sa mu to podarilo tak by bol asi jeden z mala co by to dokazali. Vyhrat ako spurter-klasikar bodovacku na vuelte je podla mna asi najvacsia vyzva zo vsetkych grand tour bodovaciek.

Pridaj komentár