Reakcie po 2. etape Tour de France 2021: Van der Poela ovládli emócie

Tour de France 2021
Mathieu van der Poel

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

V 2. etape Tour de France 2021 sa tešil holandský multitalent Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ktorý sa vďaka absolútnej demonštrácii svojich síl pri oboch prejazdoch Mur de Bretagne, oblieka do žltého dresu. Julianovi Alahilippovi (:dqt:) zostáva tak dres zelený, ktorý sa opäť raz prekvapivo vzdialil Petrovi Saganovi (BOH). Poznáme, že vo svojich vyjadreniach je zdržanlivý a takpovediac diplomat, preto jasnú príčinu jeho neúčasti v čele pretekov pozná len on a jeho tím. Aké sú však vyjadrenia najväčších protagonistov 2. etapy 108. ročníka Starej dámy?

Reakcie po 2. etape Tour de France 2021

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) – 1. miesto

Ako sme už spomínali, úradujúci majster sveta v cyklokrose preťal cieľovú pásku na najťažšom stúpaní v Bretónsku ako prvý. Etapový vavrín však nebol tým jediným, čo dnes van der Poel získal. Od dnes mu totiž patrí maillot jaune, čím sa výraznými písmenami zapisuje do dejín francúzskej grandtour. Najcennejší dres vo svete cyklistiky aspoň na jeden deň (zatiaľ) pri tom získal hneď pri svojom debute. Čo je však oveľa potrebnejšie spomenúť, Mathieu van der Poel „predbehol“ aj svojho starého otca Raymonda Poulidora, ktorý síce na Tour vyhral až sedem etáp, no nikdy nenosil na sebe žltý dres.

Svoj veľkolepý počin Mathieu van der Poel nedokázal v cieli okomentovať. Lomcovali ním emócie, oči sa mu od dojatia premenili na pramene vodopádov. Je šťastný. Avšak, predsa len dokázal povedať, že to preňho veľa znamená s tým, že naozaj ťažko hľadá slová, ktorými by vedel opísať svoje prežívanie. Neskôr dodal, že to bola pre neho vraj posledná možnosť získať dres lídra na tohtoročnej Tour.

 

Tadej Pogačar (:uae:) – 2. miesto

Tak ako včera, aj dnes bolo cítiť spokojnosť v tíme Spojených arabských emirátov, keďže Tadej Pogačar finišoval na druhom mieste a celkovo je tretí. Má teda dobrú východiskovú pozíciu do ostatných etáp, v ktorých sa bude lámať chlieb celkového poradia.

Tadej POgačar TOur de France 2021
Zdroj: A.S.O./Charly Lopez

Primož Roglič (:tjb:) – 3. miesto

Podobne ako v tíme Spojených arabských emirátov to je aj v tíme Jumbo-Visma. Primož si zopakoval tretie miesto zo včera a v celkovom poradí je štvrtý.

Wilco Kelderman (BOH) – 4. miesto

„Bol to ďalší hektický deň v závere si neprehľadnými klesaniami, úzkymi cestami a úsekmi v maličkých mestách. V záverečných 60 kilometroch sme boli stále s tímom vpredu. Niels a Lukas ma priviezli pod začiatok stúpania Mûr de Bretagne. Od tohto bodu som išiel naplno. Cítil som sa dobre. Mal som dobré nohy ale nie na to, aby som reagoval na van der Poela. Avšak, 400 metrov do cieľa bola medzera, a teda zaútočil som. Len Roglič a Pogačar ma boli schopní nasledovať. Nanešťastie, obehli ma, ale celkovo si myslím, že to bol dobrý deň.“ 

Obrázok
https://twitter.com/BORAhansgrohe/status/1409201053350957058/photo/1

Julian Alaphilippe (:dqt:) – 5. miesto

Síce úradujúci majster sveta stratil líderský dres, naďalej mu patrí zelený. Navyše, Julian sa stal iba šiestym pretekárom v histórii, ktorý bol lídrom všetkých štyroch súťažiach o „farebné dresy“ v určitej chvíli svojej kariéry.

Obrázok
https://twitter.com/deceuninck_qst/status/1409183066854133761/photo/1

Peter Sagan (BOH) – 100. miesto

„Bola to ťažká etapa a očakával som lepší výsledok pre mňa. Nešlo to podľa mojich predstáv, ale je to tak, ako to je. Gratulujem Wilcovi za jeho dnešné preteky. Zajtra máme šprintérsku etapu a budeme chcieť využiť naše šance. Tour de France je ťažká a dlhá, uvidíme deň po dni.“

Tím Intermarché – Wanty – Gobert

„Po druhýkrát v rade sme boli v úniku, čo bol náš dnešný plán. Chceli sme zobrať body do súťaže o bodkovaný dree, čo je dôvodom, prečo Jonas Koch bojoval proti Schellingovi. Keď bol únik dolapený, naši jazdci obkolesili lídra Louisa Meintjesa, aby mohol prísť k záverečnému stúpaniu v pohodlí. Finišoval v druhej skupine po boku Gerainta Thomasaa zaostal iba o 23 sekúnd za explozívnym finále.“

Tím Lotto Soudal

V tomto tíme sa od prvých dvoch etáp veľa nečakalo, nakoľko ich hlavnou zbraňou je útly šprintér Caleb Ewan, ktorý by sa mal k slovu dostať už zajtra.

Zajtra je na programe tretia etapa, ktorá papierovo vyzýva rýchlych cyklistov na súboj v záverečnom šprinte.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár