Po 3. etape Vuelta a España 2021; Yates: „Dnes som naozaj chcel niečo urobiť.“

Vuelta a España 2021
po 3. etape Vuelta a España 2021

zdroj: https://twitter.com/IntermarcheWG/status/1427313651883593729/photo/1

Prvý horský dojazd na španielskej Vuelte ovládol Rein Taaramäe (:iwg:) z celodenného úniku. Pre jeho tím je to doposiaľ najväčšie víťazstvo v doterajšej sezóne prikrášlené o zisk líderského dresu. Aké sú však reakcie po 3. etape Vuelta a España 2021?

Reakcie po 3. etape Vuelta a España 2021

Rein Taaramäe (:iwg:) – víťaz

V kresle pre víťaza skúsený Estónec povedal: „Vlastne som to aj trochu čakal. Etapa mi sedela a môj športový riaditeľ Valerio Piva mi povedal, že sa pokúsime etapu vyhrať a zobrať červený dres. Dnes [pondelok] som si veril. Bolo to len o tom, či nás pelotón chytí, alebo nie. Potom som otestoval svojich protivníkov Joea Dombrowskeho a Kennyho Elissonda. Veril som, že sa ich dokážem striasť. Mám 34 rokov a nezostáva mi veľa rokov, v ktorých som sa mohol pokúsiť získať červený dres. Etapy som vyhral na Gire aj Vuelte, ale o drese som naozaj sníval. Tento rok som bol veľmi blízko na Gire, ale dnes sa mi to podarilo.“

Joe Dombrowski (UAD) – 2. miesto

Síce do cieľa prišiel o 20 sekúnd neskôr ako víťazný Taaramäe, na svoj výkon môže byť 30-ročný Američan právom hrdý. Rovnaké dojmy vládnu aj v tíme Spojených arabských emirátov.

Kenny Elissonde (:tfr:) – 3. miesto

Kenny vo svojom vyjadrení opísal svoju taktiku držať sa čo najďalej vpredu pred celkami idúcimi na celkové poradie. Neskôr však priznal, že v záverečnom stúpaní nemal dostatok síl, aby konkuroval ostatným rivalom. Hoci chcel vyhrať.

Tím Movistar

Aj v španielskej domácej stajni bude po dnešku vládnuť dobrá nálada. O ňu sa postaralo trio v zložení Enric Mas, Alejandro Valverde a Miguel Angel Lopez, ktoré do cieľa prišlo v skupine s Primožom Rogličom. Aktuálne je v celkovom poradí na tom najlepšie Enric Mas, ktorý stráca na červený dres 45 sekúnd. Tímoví kolegovia mu však „masírujú“ chrbát.

Situácia okolo Primoža Rogliča (:tjb:) – 7. miesto

Síce dnes fenomenálny Slovinec stratil líderský dres, frustrácia v tíme nevládne. Práve naopak, všetko ide podľa plánov, ktoré na dnes hlásali defenzívny spôsob jazdenia a potenciálnu stratu červeného trikotu. Viac na túto tému povedal športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Grischa Niermann: „Ak by sme chceli obhájiť dres, urobili by sme to. Primož súhlasil, že sa dresu vzdáme.“

Adam Yates (:ins:) – 8. miesto

„Dnes som naozaj chcel niečo urobiť. Skúšal som to niekoľkokrát, ale tu hore bol nejaký protivietor,“ stručne vysvetlil Brit svoje ofenzívne manévre na finálovom stúpaní.

Obrázok
https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1427313275625250816/photo/1

Zajtra je na programe 4. etapa. Profilovo Pôjde o zvlnenú etapu na náhornej plošine, ktorá môže vyhovovať aj šprintérom.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár