Po 9. etape Vuelta 2021; Mas: „Nemám pocit, že by som mal Rogliča na kolenách.“

Vuelta a España 2021

zdroj: Photogomezsports

Photogome,Prvá ozajstná skúška španielskej Vuelty 2021 sa stala korisťou Damiana Carusa (TBV) z celodenného úniku. V skupine hlavných favoritov mali najlepšie nohy Primož Roglič (:tjb:) a Enric Mas (MOV). Aké sú však reakcie po 9. etape Vuelta 2021?

Reakcie po 9. etape Vuelta 2021

Damiano Caruso (TBV) – víťaz

„Áno, bol som vpredu veľmi veľa kilometrov. Vedel som, že Ineos vzadu stíhal únik. Následne sa však náskok zvyšoval a je to neuveriteľné. Je neskutočné zopakovať môj etapový úspech z Gira. Sústredil som sa na vlastné tempo, až v posledných dvoch kilometroch som si uvedomil, že to môžem dokázať.“

V tíme Bahrain – Victorious bude teda po dnešku cítiť veľkú spokojnosť, ktorá je umocnená aj štvrtým miestom Jacka Haiga nielen v dnešnej etape, ale taktiež v celkovom poradí.

Primož Roglič (:tjb:) – 2. miesto

Nezastaviteľný Slovinec bol v cieli veľmi stručný. Pre novinárov povedal: „Bol to ťažký, horúci deň s náročnými stúpaniami.“ Potom dodal, že sa naozaj teší na zajtrajší voľný deň.

Obrázok
https://twitter.com/lavuelta/status/1429398990123065351/photo/1

Enric Mas (MOV) – 3. miesto

„Dnes som veľmi šťastný. Už je to dlho, čo som sa na bicykli cítil tak dobre. Tím bol dnes úžasný. Je smutné vidieť Johana Jacobsa, ako sa vzdáva – dúfam, že jeho havária nie je príliš vážna, aby sa mohol čoskoro zotaviť. Miguel Ángel počas posledného stúpania odviedol skvelú prácu a po týchto ťahoch išiel. V mojom prípade som sa musel pokúsiť nechať ostatných za sebou, aby som urobil nejaké medzery. Nemám pocit, že by som mal Rogliča na kolenách. Obaja sme išli na plný plyn a aj keď boli moje zákruty silnejšie, myslím si, že to bolo dané tým, že som potreboval dať na svojich súperov medzeru. Je lídrom pretekov, nemusí so mnou ťahať, napriek tomu stále spolupracoval a bolo to pre nás oboch dobré. Som rád, že som bol v tomto stúpaní aspoň na rovnakej úrovni ako Roglič.“

Obrázok
https://twitter.com/Movistar_Team/status/1429423235339259904/photo/1

INEOS Grenadiers

Tím INEOS  Grenadiers si dnešok rozhodne nezapíše do denníka Šťastných dní. Dobrý výsledok sa aj napriek trom lídrom nedostavil, ba čo horšie, rúžovo to nevyzerá ani v celkovej klasifikácii. Sklamanie je teda tá emócia, ktorú jazdci tímu cítili v cieľovom priestore. Egan Bernal nebol výnimkou: „Rozhodli sme sa zo seba vydať všetko. Zámer bol ísť vysoké tempo v priebehu etapy a potom to skúsiť v poslednom stúpaní.“ 

Obrázok
https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1429479553060245518/photo/1

Giulio Ciccone (:tfr:) – 7. miesto

Optimizmus zas cítiť v stajni Trek-Segafredo, kde veria vo vzostup Giulia Cicconeho v celkovom poradí. Aktuálne je na siedmom mieste so stratou viac ako dva a pol minúty.

Zajtra je na programe voľný deň, po ktorom cyklistov čaká rovinatá etapa s typicky španielskym stúpaním v záverečných kilometroch.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár