Chris Anker Sørensen zomrel po zrážke s autom

Chris Anker Sorensen

zdroj: twitter.com/BiciGoga

Bývalý dánsky cyklista Chris Anker Sørensen mal v Belgicku mal zrážku s autom počas jazdy na bicykli. Na následky zranení zomrel vo veku 37 rokov.

V Belgicku bol Chris Anker Sørensen na prehliadke trate majstrovstiev sveta vo Flámsku. Následky zranení po nehode s dodávkou neprežil.

Po skončení aktívnej kariéry pracoval ako expert pre televíziu TV2 Sport. Informáciu potvrdila samotná televízia.

Profesionálna kariére Dána začala v roku 2005 v tíme CSC ProTeam, ktoré sa neskôr zmenilo na Saxo Bank a tím Tinkoff. V roku 2015 sa v tíme Olega Ťinkova stretol so Slovákmi Saganovcami a Michaelom Kolářom.

V roku 2016 prestúpil do prokontinetálneho tímu Fortuneo – Vital Concept a kariéru ukončil po sezóne 2018 s tímom Riwal.

Zúčastnil sa 12 pretekov Grand Tours. Na Giro d’Italia v roku 2010 prišiel jeho najväčší kariérny úspech, keď vyhral etapu končiacu na stúpaní Terminillo.

Celkovo získal päť profesionálnych víťazstiev, medzi nimi sú etapa na Critérium du Dauphiné alebo titul dánskeho majstra z roku 2015.

Televízia TV2 ponúkla svojím zamestnancom podporu. Dokonca sa môžu rozhodnúť, či v Belgicku zotrvajú. Rodine vyjadrili sústrasť.

Chris Anker Sørensen bol známy svojou bojovnou povahou a v pred kamerami sa nedali skryť jeho bolestivé grimasy, zatiaľ čo brázdil najťažšie stúpania sveta. Česť jeho pamiatke.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár