Pogačar tvoril preteky, radoval sa De Marchi (Tre Valli Varesine 2021)

Alessandro De Marchi Tre Valli Varesine 2021

zdroj: twitter.com/TeamIsraelSUN

Talian Alessandro De Marchi (:isn:) sa stal víťazom domácej jednodňovky Tre Valli Varesine 2021.

V šprinte dvojice porazil krajan Davideho Formola (:uae:). Jeho kolega Tadej Pogačar (:uae:) bol najlepší v šprinte stíhacej skupiny. Slovinský víťaz Tour de France ukázal dobrú formu pred sobotným monumentom Okolo Lombardie, keď zaútočil veľmi skoro a o lepšie umiestnenie ho pripravil defekt.

196 kilometrov na severe Talianska sa muselo prejsť cez krátke kopce na okruhoch v okolí Varese. 100. edícia pretekov kategórie .Pro sa niesla v daždivom počasí.

V náročnom dni Pogačar útočil viac ako 120 km do konca

Matthew Holmes (:lts:) a Erik Fetter (EOLO-Kometa) ako prví naskočili do úniku. Pridali sa k nim ďalší jazdci, ktorí však pri zvýšení tempa odpadli z kolies.

Po sedemdesiatich kilometroch z pelotónu prišiel nečakaný výstrel. Tim Wellens (:lts:) a Tadej Pogačar (:uae:) zaútočili a pridali sa do úniku, ktorý mal náskok štyroch minút.

Reagovať museli iné tímy, a tiež dopredu poslali svojich jazdcov. Rigoberto Urán (:efn:), Lorenzo Rota (:iwg:), Nelson Oliveira (MOV) a Davide Formolo (:uae:) zaútočili ako ďalší. Svoje šťastie skúsil aj Vincenzo Nibali (:tfr:), ale neúspešne.

Táto osmička vytvorila elitnú skupinu dňa v strede pretekov. Z úniku pre vyčerpanosť vypadol Maďar Fetter, aj Brit Holmes.

44 kilometrov pred cieľom dostal 23-ročný Pogačar defekt, čo takticky zmenilo preteky. Fenomenálny Slovinec za zaradil do stíhacej skupinky, kde boli aktívni hlavne Francúzi David Gaudu a Benoit Cosnefroy.

Vpredu sa po viacerých útokoch z pelotónu ustálila skupina obmenená z pôvodného úniku. Boli v nej Aurélien Paret-Peintre (:alm:), Alessandro De Marchi (:isn:), Andreas Kron (:lts:), Davide Formolo (:uae:), Lorenzo Rota (:iwg:) a Nelson Oliveira (MOV).

Alessandro De Marchi vyhral Tre Valli Varesine 2021

Na poslednom prejazde stúpania Morosolo, 10 km pred cieľom, zaútočil De Marchi a po pár sekundách sa na neho dokázal nalepiť len Formolo.

Stíhacia skupina sa za nimi zjednotila s pelotónom. V ňom boli Marc Hirschi aj Tadej Pogačar, takže Formolo mal výhodu a nemusel striedať De Marchimu. Jazdec UAE si zjavne neveril v šprinte, preto v posledných dvoch kilometroch viackrát zaútočil, ale v meraní síl na páske mal De Marchi bol lepší.

35-ročný jazdec získal šieste kariérne víťazstvo, pridal ho k trom triumfom v etapách na Vuelte a k ďalšej talianskej jesennej klasike Giro dell’Emilia. Počas tohtoročného Giro d’Italia nosil v prvom týždni slávny ružový dres.

Za vedúcou dvojicou sa šprintovalo, najlepší bol Tadej Pogačar pred Benoitom Cosnefroyom.

Tre Valli Varesine 2021 – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár