Tadej Pogačar vynechá Vueltu. Radšej jednodňovky

Vuelta a España 2021
Tadej Pogačar Tour de France

zdroj: @UAETeamEmirates/Fizza

Tadej Pogačar (:uae:) vynechá Vuelta a Espaňa 2021. Po víťazstve na Tour de France sa pozrie na klasiky a v hlave má aj majstrovstvá sveta a Európy.

22-ročný bronzový medailista z cestných olympijských pretekov sa predsa rozhodol si oddýchnuť. Poslednú časť sezóny by mal začať na jednodňovke Bretagne Classic 29. augusta v Plouay, po ktorej nasledujú majstrovstvá Európy 2021 v Trentine. Na programe sú 12. septembra.

„Po pár úžasných týždňoch som späť na bicykli. Musel som si proste po Tokiu odpočinúť,“ hovoril Pogačar vo videu na sociálnych sieťach. „S tímom sme sa rozhodli vynechať Vueltu, ale čoskoro sa na ňu určite pozriem.“

Posledným vrcholom sezóny pre fenomenálneho Slovinca budú majstrovstvá sveta v Leuvene. Na klasikárskej trase sa teoreticky môže predstaviť v časovke i cestných pretekoch. Šampionát je na programe od 19. do 26. septembra.

Poslednou zastávkou Pogačara v sezóne bude vrchársky monument Okolo Lombardie, 9. októbra. Predtým sa ešte pravdepodobne pozrie na menšie talianske klasiky, ako Miláno – Turín alebo Giro dell’Emilia.

„Stále to ešte bude celkom zaujímavá sezóna,“ ukončil Tadej Pogačar.

Víťazstvom na jednom zo spomínaných pretekov by zakončil svoju domiantnú sezónu. Na začiatku presvedčivo vyhral UAE Tour, pokračoval na hektickom Tirreno – Adriatico. Jar ukončil prvou výhrou na monumente Liege – Bastogne – Liege. Po prípave zvíťazil na Okolo Slovinsko a dominanciu si vo Francúzsku zaistil druhý žltý dres z Tour de France po sebe. Vyhral tri etapy, dve vrchárske a jednu individuálnu časovku.

Na cestných pretekoch na OH Tokio 2020 bol tretí za Richardom Carapazom a Woutom van Aertom.

Na Vueltu majú aj bez Pogačara namierené veľké hviezdy. Medzi nimi Primož Roglič, Egan Bernal, Adam Yates, Tom Pidcock, Mikel Landa, Romain Bardet. Zo šprintérov Fabio Jakobsen, Arnaud Démare alebo Jasper Philipsen.

Tadej Pogačar – program pre sezónu 2021:

  • Bretagne Classic (29. august)
  • Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike Trentino (12. september)
  • Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike Leuven (26. september)
  • Okolo Lombardie (9. augusta)

Čo všetko Tadej Pogačar vyhral v roku 2021?

  • UAE Tour celkovo / 3. etapa UAE Tour
  • Tirreno – Adriatico celkovo / 4. etapa Tirreno – Adriatico
  • 3. etapa Okolo Baskicka 2021
  • Liege – Bastogne – Liege
  • Okolo Slovinska celkovo / 2. etapa Okolo Slovinska
  • Tour de France celkovo, vrchársky dres a dres mladíkov / etapy číslo 5, 17 a 18
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár